SMS srednjoškolca iz potonulog korejskog trajekta: “Mama, volim te. Ovo mi je zadnja prilika da ti to kažem”

229

b_140416001

Spasilačke službe nastavile su potragu za skoro 300 osoba koje su nestale nakon potonuća trajekta s 462 putnika pokraj jugozapadne obale Južne Koreje.

Prema pisanju BBC-ja do sada je spašena 174 putnika, a stradalo ih je najmanje šest, dok ih je na desetine ozlijeđeno, prenosi Jutarnji list.

Potraga za nestalim putnicima usmjerena je na olupinu broda, jer se smatra da je veliki broj putnika zarobljen upravo unutra.

Južnokorejski premijer Chung Hong-won jasno je izjavio kako se tokom potrage ne smije uzaludno potrošiti niti trenutak te je zatražio od svih da daju sve od sebe kako bi spasili što više života.

U međuvremenu, dužnosnici govore kako je spasilačka operacija u kojoj sudjeluje obalna straža, vojska i komercijalna plovila otežana slabom vidljivošću i jakom strujom.

“Puno je mulja u moru pa je vidljivost jako slaba”, izjavio je zamjenik ministra sigurnosti Lee Gyeong-og.

Svojim korejskim kolegama u pomoć je priskočila američka mornarica koja je poslala jedan od svojih brodova kako bi sudjelovala u potrazi.

Kako bi što prije doznali vijesti, obitelji nestalih putnika su se okupili u gradu Jindo, u blizini kojeg je trajekt potonuo.

Većina putnika na trajektu bili su srednjoškolci iz škole u Ansanu, predgrađu Seula, koji su putovali na ekskurziju na otok Jeju, poznato turističko odredište koje zovu i “južnokorejski Havaji”, stotinjak kilometara južno od Korejskog poluotoka.

Mnogi od školaraca o nesreći su javljali putem društvenih mreža, a prije potonuća jedan je dječak svojoj majci poslao potresnu SMS poruku. ‘Mama, ovo je možda posljednji put da ti mogu reći: Volim te’, napisao je.