Majka objavila fotografiju svoje djece zbog koje plače Facebook: Moja kćerkica (5) umjesto da se igra s djecom sjedi s mlađim batom (4) koji ima leukemiju u bolnici i tješi ga kad mu pozli!

142

Srceparajuća slika male Obri (5) kako trlja leđa svom mlađem bratu Beketu (4), oboljelom od leukemije, dok povraća poslije hemioterapije postala je viralna i suočila ljude sa surovom istinom o ovoj teškoj bolesti.

“Ono što ti niko ne kaže o kanceru kod djece jeste da on pogodi cijelu porodicu”, napisala je na Fejsbuku uz ovu fotografiju Kejtlin Berg, majka iz Prinstona u američkoj saveznoj državi Teksas.

“Stalno slušaš o finansijskim i medicinskim mukama, ali ko ti priča o mukama kroz koje prolaze porodice s više djece? Možda je nekima teško da ovo vide i čitaju. Moje dvoje djece, između kojih je razlika 15 mjeseci, prešlo je sa zajedničkog igranja u obdaništu i kod kuće na zajedničko sjedenje u hladnoj bolničkoj sobi”, podijelila je svoju tugu ova majka.

“Moja kćerkica, u to vrijeme četvorogodišnjakinja, gledala kako joj brata vode na Odjeljenje hitne pomoći. Gledala je kako mu desetak ljekara stavlja masku na lice, bodu ga iglama, ubacuju mu lijekove u tijelo i sve to dok on bespomoćno leži. Nije znala šta se događa. Samo je znala da nešto nije u redu s njenim batom, njenim najboljim dugarom”, navodi se u postu.

“Mjesec dana pošto je otpušten iz bolnice, gledala je kako se muči da stoji na nogama. Živahan, energičan i veseli bata postao je ćutljiv, bolestan i uvijek pospan dječak. Nije želio više da se igra. Ona nije razumjela kako to da on sada ne može ni da stoji”, napisala je Kejtlin i dodala da je najvažnije da se bolesno dijete ne odvaja od zdravog, nego da žive što je moguće normalnije u novim okolnostima.

“Kad mu pozli, ona mu pravi društvo u kupatilu. Podržava ga i brine se o njemu kad povraća u pauzi igranja. Odvede ga u kupatilo. Stoji kraj njega i trlja mu leđa. A on je spao sa 14 kilograma na 10. Takav je kancer kod djece. Uzmi ili ostavi”, zaključila je očajna majka.

Kejtlin je ove fotografije objavila na Fejsbuk stranici “Budi jak, Bekete”, koju je otvorila u aprilu 2018, kad je malom Beketu dijagnostikovana leukemija.

.

.