18/08/2019 - 01:55


ŠAPČANI ZABORAVILI NA SLAVNOG SUGRAĐANINA: Šabanova rodna kuća zatrpana smećem!

 

Šaban Šaulić je svojim radom na muzičkoj sceni, sa bezbroj hitova u karijeri dugoj 50 godina, zadužio ceo region. Sa ovom činjenicom složiće se sve njegove kolege koje su godinama sarađivale s njim, njegovi poklonici, čak i oni koji nisu slušali njegovu muziku, ali su ga cenili kao izvođača i autora. Jedino Šabanov rodni grad izgleda ne mari previše za to što je jedan takav velikan rođen baš u njihovom mestu.

Ispred porodične kuće pokojnog pevača napravljena je deponija smeća, koje se nalazi na putu i trotoaru. Dva kontejnera ne prazne se uredno, zbog čega se ulicom širi nesnosan smrad, posebno minulih dana, kada su bile visoke temperature. Šabanove nekadašnje komšije iz Šapca pričaju nam da ovaj problem postoji već nekoliko meseci i da su se već pojavili glodari koji im prave dodatne probleme.

– Sramota je da se ovo dešava na samo kilometar od centra grada. Ne znam da li je toliki problem da se češće prazne kontejneri, a ne ovako da smeće bude na sve strane. Ako ne mare za nas koji ovde živimo, onda barem zbog Šabana, ispred čije kuće se nalaze kontejneri, komunalne službe bi trebalo da budu ažurnije. Mislim da oni jednom nedeljno dođu da odnesu smeće, onda malo počiste, ali se to brzo nakupi, vidite i sami. Pojavili su se i pacovi, tek to će nam napraviti probleme – rekao nam je jedan od meštana iz Ulice Avde Karabegovića.

Kako to obično bude u ovakvim situacijama, nismo uspeli da pronađemo sagovornika u gradskim službama u Šapcu s kojim bismo pričali o ovom problemu. Na brojeve telefona u komunalnom preduzeću niko se nije javljao, kao ni u službi za inspekcijske poslove. Takođe, obratili smo se i načelniku gradske uprave Milanu Vasiću. Sat i po vremena nakon što je pročitao naše pitanje, poslao nam je odgovor da je smeće odneto, a da je neispravan kontejner zamenjen novim, što nam je i dokazao fotografijama.

Već smo ranije pisali o tome da postoji inicijativa i peticija meštana da Ulica Avde Karabegovića, u kojoj je Šaulić odrastao, nosi ime pokojnog pevača. Taj predlog je još u procesu obrade, a kada će biti rešen, nije poznato.

.

.

.

.

.

 
POVEZANO