Manchester United ostao ne poražen u duelu sa Bayern Münchenom

241

U prvoj utakmici između Man.uniteda i Bayerna gledaoci na Old Trafordu mogli su vidjeti zaista fantastičnu igru i sa jedne i sa druge strane.

Man.united se odlično suprostavio favoriziranoj ekipi Bayerna pod vodstvom Pep Guardiole.

Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 0-0 ,iako se samo 2 minuta prije kraja Danny Welbeck,  sjajno snašao izmedju 2 igraca Bayerna, i izbio sam pred Neuera, a onda nonšalantnim pokušajem loba, upropastio najbolju priliku u prvom poluvremenu.

liga_sampiona01042014

 

U drugom poluvremenu vidjeli smo dosta bolji nogomet obje ekipe.

U 58 minuti, na Oduševljenje cjelog old Traforda,nakon izvedenog korrnera najviši   u šesnestercu Bavraca je Srbski reprezentativac Nemanja Vidić  koji pogađa glavom za vodstvo domaćina od 1-0.

Vodstvo domaćina nije trajalo dugo,jer su Bavarci u 67 minuti, nakon sjajne akcije po desnoj strani,i centaršuta  Rafinje koji pronalazi Maria Mandžukića u šesnestercu domaćina,a ovaj glavom spusta loptu Bastian Schweinsteigeru , koji sa 10 metara postiže fantastičan zgoditak i poravnava rezultat na 1-1

Do kraja susreta nije bilo ozbiljniji prilika, pa je rezultat ostao 1-1, a polufinalistu cemo saznati iduce sedmice kad se igra uzvrat u Njemačkoj.

Dodajmo jos i to da  ce Bayern u uzvratu igrati bez Bastian Schweinsteigera, koji je u 88 minuti zaradio drugi žuti karton na utakmici i morao je napustiti travnjak prije zadnjeg sudijskog zvizduka.