DEJANA TALK SHOW: ŽIVOT JE CIRKUS

242

DXO_6838

22.03.2014.MUŠKA PRIJATELJSTVA GODINE NE BROJE!

23.03.2014.CIRKUS JE ŽIVOT I ŽIVOT JE CIRKUS!

Muška prijateljstva su jedinstvena. Najbolji prijatelji međusobno si vjeruju, ne razgovaraju previše te unatoč prirodnom suparništvu ostaju u dobrim odnosima. Ženska prijateljstva, s druge strane, kompliciranija su kao i žene same. I najbolje prijateljice se sa zadovoljstvom međusobno tračaju, a na kraju dana svaka ipak misli da je upravo ona najbolja, najljepša i najpametnija.

Tipične karakteristike pravih muških prijateljstava u koje bi žene trebalo da se ugledaju su: Manje priče Muškarci manje pričaju i u stanju su da se izraze bez previše pompe i puno reči. To se uostalom vidi i na telefonskom računu. Više dela Dodatna prednost kratkog i jasnog izražavanja – lakše se prepoznaju potrebe onog drugog pa tako muškarci u principu znaju kako i kada da pomognu prijatelju u nevolji. Takođe, skloniji su da prijateljstvo dokažu konkretnim delima pa ne izmišljaju izgovore zašto nešto ipak ne mogu da učine. Vrime za akciju Muškarci se zajedno bave sportom, idu na utakmice, gledaju utakmice, “zatvaraju” kafiće,…, dok žene najčešće samo sede i razgovaraju. Zdravo suparništvo Prijatelji se rado zadirkuju, takmiče ko od njih može nešto bolje da uradi, ko je bolji košarkaš, fudbaler ili ženskaroš. Ali, pobednici i gubitnici posle utakmice zajedno uvek mogu da odu na pivo dok žene danima gunđaju i razmišljaju o svom porazu. UdobnostMuškarci su po pravilu udobnije odeveni od žena i ne boje se da će se na zabavi pojaviti u istoj kombinaciji kao neko drugi. Žene su puno osetljivije na izgled, a ne uređuju se samo za jači pol nego istovremeno žele da ostave utisak na sve ostale žene oko sebe. Direktnost Muškarci otvoreno kažu što im ne odgovara. Žene više vole da nagađaju, smišljaju scenarija i čekaju da li će najbolja prijateljica prepoznati u čemu je pogrešila. Tračarenje Žene ogovaraju i najbolje prijateljice kad im se ukaže prilika dok muškarci znaju puno bolje da čuvaju tajne. Muškarci mnoge stvari vrlo brzo zaboravljaju pa i nemaju puno tema za pričanje iza leđa. O muškim prijatelstvima koja godine ne broje govorimo u subotu 22.3.2014. od 17:30 h.DXO_6833

“Cirkus je život i život je cirkus!” Odlučili smo zaviriti u svemir cirkuskih umjetnika i otkriti kako se u njemu zapravo živi. Pokreću ga ljudi koje je na taj put odvela isključivo i samo ljubav prema onome što rade. Dok su na sceni, oni su mađioničari, akrobate, žongleri i dreseri, a unutar zatvorenog kruga cirkuskih ograda, daleko od svjetlosti pozornice, kada kostime odlože u ormar, oni su supružnici, mame, tate, sestre i braća. Sve ih spaja ista filozofija: cirkus je ljubav, a ljubav nema radno vrijeme. U nedjelju 23.3.2014 u 17:30 h upoznajte ljude koji će vas odvesti put novih horizonata te srušiti i najmanju vašu predrasudu! I nekoliko puta ponoviti da to što rade nije posao, nego umijeće življenja. U ovoj emisiji ćete upoznati osebujne i posve svoje cirkuske umjetnike.

 

 (e-turneja.com)