Avatar ft. HuseinCaptain – Nuklearni Fojercog (Official Video)

207

Akzent-Music-300x111

Studio AkzentMusic je osnovan prije nekih šest mjeseci i tročlana ekipa iza istog koja djeluje i kao kolektiv na domaćoj sceni upravo je izbacila novi video spot koji je za nekoliko dana dobio već dosta pozitivnih reakcija! Prije svega reći ćemo vam par riječi o ekipi i ljudima koji stoje iza AkzentMusic studija, koji se prvenstveno bavi audio i video produkcijom. U našem razgovoru sa ekipom saznajemo da su momci rado otvoreni i za bilo kakve kolaboracije i suradnje. Također, pošto svi znamo da u Beču živi i studira/posjećuje dosta Hip Hop glava sa naših prostora, ‘koje’ naravno ‘nalete’ i na BHOP prema našoj statistici, ovim putem vas obavještavamo u ime ekipe da ukoliko želite saznati više informacija o AkzentMusic studiju, ljudima iza istog i uslugama koje oni nude ili info o bilo kojem aspektu njihovog rada, direktno ih kontaktirajte ovdje. Sva tri člana kolektiva su MC’s prije svega i aktivno djeluju na domaćoj Hip Hop sceni, solo ili kolektivno. Ljudi su iz BiH i vjerovatno ste čuli za njih ukoliko pratite scenu i/ili BHOP duže vrijeme.

AkzentMusic Artists

Davor ‘HuseinCaptain’ Dadić, jedan je od veterana na BiH Hip Hop sceni kojeg ste prije svega mogli čuti i na petoj ediciji BHOP Mixtape-a! Ovaj dvadeset-sedmogodišnji MC i producent dolazi iz Gradačca a trenutno je nastanjen u Beču gdje je u 2013. godini pokrenuo i osnovao AkzentMusic sa ekipom. Podsjećamo vas da je BHOP Portal također objavio njegov album “BAck” u septembru 2011. godine, kojeg je HuseinCaptain izbacio sa njegovim kolegom koji je na sceni poznat kao ‘Heavy BA‘.

Eldin Islamović (Beč/Tuzla) je također član AkzentMusic familije. Dvadeset-trogodišnji MC iz Tuzle aktivno djeluje na domaćoj Hip Hop sceni već nekoliko godina pod pseudoniumom Avatar. Prvi put na BHOP-u o ovom MC-u smo vam govorili krajem 2010. godine, kada je izbacio kvalitetnu pjesmu posvećenu njegovoj sestri.

Eldin ‘El Dinero’ Dedić je treći i najstariji član AkzentMusic-a. Trideset-godišnji MC, beatmaker i producent je diplomirani audio inžinjer. Pored Hip Hopa multitalentovani Dedić se bavi i jazz-om!

Avatar & HuseinCaptain – Nuklearni Fojercojg (Official Video)

Novi video spot kojeg vam danas predstavljamo je najnovije izdanje od ekipe. Isti je snimljen za pjesmu “Nuklearni Fojercojg“, na kojoj se pojavljuju Avatar i HuseinCaptain. AkzentMusic potpisuje kompletan posao oko pjesme i spota, osim beat-a kojeg je ovoga puta za njih odradio svima poznati Kibo (Wanted Family). U nastavku provjerite kako sve zvuči i izgleda. Enjoy!

 

 

 
 
Izvor:bhoportal.com/e-turneja.com