Neće u Rijeku, pa otišao u – Indoneziju! Naravno, kad je plaća 800.000 eura…

218

Nakon karijere u Chelseaju, Realu i Milanu, s 34 godine potpisao je za Persib Bandung: Bila je to odlična ponuda i nije mi bilo teško odlučiti se…

Michael Essien u Rijeci bila je senzacija na jedan dan. Ne izmišljotina, već doista vijest o kontaktima i mogućnosti da ganska zvijezda dođe na Rujevicu.

Ipak, do dogovora nije došlo, a danas se Essienom kao pojačanjem pohvalio – indonezijski Persib Bandung!

Ganac, bivši igrač Chelseaja, Reala i Milana, potpisao je na godinu plus godinu, fotografirao se u klubu i dobio dres s brojem 5.

Essienu su 34 godine, a zadnji europski klub bio mu je Panathinaikos, gdje se dosta mučio s ozljedama.

“Znam da je odličan središnji vezni, ali dobar je dribler i ima jak udarac i zabija, tako da bih ga mogao koristiti kao ofenzivnog veznog, polušpicu”, najavio je trener Djadjang Nurdjaman.

A sam Essien rekao je:

“Čast mi je biti ovdje, bila je to jako dobra ponuda i nije mi se bilo teško odlučiti. Ne znam previše o momčadi, ali znam da klub ima bogatu povijest i odlične navijače.”

Persib je najpopularniji indonezijski klub, bio je prvak 2014., prije nego što je Fifa suspendirala ligu naredne godine. Za tamošnje su prilike bogate tradicije i moćni poput Barcelone ili Juventusa.

Tim menadžer Umuh Muchtar rekao je da Essien ima plaću sličnu kao u dosadašnjim klubovima. U Panathinaikosu je to bilo 800.000 eura godišnje, što Persib sigurno može platiti i može mu se isplatiti komercijalno, uz snažne sponzore koje ima. U Rijeci ne bi imao ni blizu…

Nova sezona u Indoneziji počinje 15. travnja.