Ko je bosanac o kome se priča u Valenciji?

233

Fudbalski klub Valencia svakodnevno predstavlja svoje navijače. Ove sedmice predstavila je jednog bosanca. Radi se o Ademiru Fazliću, iz Žepće, malog mjesta pored Zenice, koji je za njihov portal ispričao kako je postao fan ove momčadi.

,,Bila je 1996. godina i tada sam imao samo 6.godina. Te godine F.C. Valencija je iz Padove ,,dovela” Gorana Vlaovića.” – počinje svoju priču Fazlić.

,,Gledao sam špansku ,,LA ligu” na HRT3, i komentator je bio impresioniran igrom Vlaovića. U to vrijeme meni je Vlaović bio najdraži fudbaler, i zbog njega sam počeo da navijam za Valenciju. Godinama, moja ljubav prema ovom klubu je rasla i nastavljena je i kada je Vlaović otišao u Grčku.” – priča ovaj mladić.

,,Sjećam se jako dobro kada je Valencia igrala utakmice finala Lige prvaka protiv Real Madrida i Bayerna iz Munchena. Poraz od Real Madrida u Parizu je nekako lakše prihvatiti kada znate da je završio rezultatom od 3:0 za Real. Poraz od Bayerna za mene je bolniji i vrijeđa me. Trenutak kada Pelegrini promaši penal tjera suze na moje lice. Kako god, imamo mnogo više lijepih stvari kojih se sjećam kao fan Valencije. Osvojili smo Kup kralja 1999, bila je to era Raffe Beniteza kada smo osvojili Kup kralja 2008″

Kompeltnu priču o ovom momku pročitajte OVDE

Maid Đelilović/e-turneja.com