I za “nedodirljivu” ima lijeka

154

“Njoj je teško prići”, “Ona je uobražena”, “Hladna je i nedodirljiva”, može se čuti za neke djevojke. Zašto su one takve i kako ih osvojiti?

udvaranje1

Australijsko istraživanje je pokazalo da su “nedodirljive” one djevojke koje, često nesvjesno, testiraju privrženost muškaraca. Odlučnost da joj priđe i njegova dalja upornost da je potpuno osvoji, govori joj da on zaista želi vezu.

Da li su u pravu? Naravno da nisu – čak i onim muškarcima koji žele samo seks za jednu noć, udvaranje nije naporan “posao” već sastavni dio predigre.

Ukoliko želite da osvojite neosvojivu, evo šta vam je činiti:

Ako djevojka odugovlači sa prvim seksom, nikako ne navaljujte. Pustite je neka sama kaže kada je pravo vrijeme, tako će steći povjerenje u vas. To ne znači da se skroz povučete, već da predlažete sastanke na mjestima koja nisu “provokativna”: umjesto filma kod kuće, idite u bioskop; umjesto večere pod svijećama, idite na ručak; umjesto večerenje šetnje parkom, uživajte u jutarnjem suncu i glavnim gradskim ulicama.

Ako je djevojka sarkastična nemojte se vrijeđati – to je samo dio njene male intelektualne igre kojom želi verbalno da vas “pokori”. Nemojte je pustite da pobeđuje, odgovorite istom mjerom, to će je uzbuditi i dati joj do znanja da ima “protivnika” vrijednog pažnje.

“Signalizira”, a onda se povuče je poznati način zavođenja za koji se u narodu kaže: “ništa dok kuja ne mahne repom”. Ne letite na prvi znak, sačekajte makar još jedan. Ako imate hrabrosti rizikujte i sačekajte da ona prva priđe, a onda upotrebite sav šarm da je zadržite.

Na vaše SMS poruke odgovara mnogo kasnije nakon što ste joj poslali – ako nije nevaspitana, onda taktizira, što govori o tome koliko je nezrela. Ukoliko i dalje želite vezu sa takvom djevojkom, slijedeći put joj slobodno napišite da odgovara malo brže jer čekajući na njen SMS možete da se oženite i dobijete djecu.

 

Izvor: mondo.rs/e-turneja.com