SATIRA U SARAJEVSKOM SUDU: EKREM MILIĆ ZATRAŽIO DA SE INSPEKTORICA SAIDA ČAPLJIĆ IZVINI TORNJAKU MONTIJU ZBOG KLEVETE

371

Kao David Štrbac u Kočićevom “Jazavcu pred sudom”, Milić je na satiričan način ismijao sarajevsku inspekciju, razotkrio nestručnost ili svjesni pokušaj manipulacije inspektorice Čapljić

monti-i-ekrem-za-portal-1

Dugo je jutros sudinica Gordana Mrkulić, u sudnici sarajevskog Općinskog suda blijedo gledala novinara Ekrema Milića, kada je ovaj i pismeno i usmeno zatražio da se u presudi inspektorica Kantonalne inspekcije u Sarajevo Saida Čapljić izvine njegovom tornjaku Montiju zbog klevete i pokušaja “montiranja procesa”. Na kraju je, nakon Milićevog insistiranja, u zapisnik, kao završnu riječ vlasnika tornjaka, unijela i slijedeću rečenicu:

– Tražim da Sud naloži inspektorici Čapljić da se izvine tornjaku Montiju zbog klevete i nanošenja duševne boli i psu, i njegovom vlasniku!monti-i-ekrem-za-portal-28.4.-2 (1)

Milić i Kantonalna inspekcija se spore od 2013. godine. Inspektorica Čapljić je izrekla novčanu kaznu u iznosu od 300 KM, jer po njenom mišljenju tornjak Monti nije uredno vakcinisan i čipovan, pozivajući se na Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja u BiH, koji nikada nije zaživio i još uvijek nije dao nikakve rezultate. Nema centralne baze podataka koja je slovo A ovog Zakona. Nema ni jedinstvenih čipova, a oni su obaveza Države.

– Naravno, na ovu izmišljotinu sam se žalio i u sudskom postupku predočio dokaze da moj Monti ima uredniju dokumentaciju, čak i od inspektorice Čapljić. Imao je čip još 2007. godine, kada je rođen, dobio pasoš i rodovnik Unije Kinoloških saveza BiH. A o njegovom zdravstvenom stanju brine veterinar Amar Popović, koji ga uredno vakciniše – kazao je Milić za portal aura.ba, naglašavajući da je inspektorica Čapljić zloupotrijebila svoju poziciju i da je iz samo njoj znanih razloga pokušala “napakovati” kaznu tornjaku Montiju.

Kao David Štrbac u Kočićevom “Jazavcu pred sudom”, Milić je na satiričan način ismijao sarajevsku inspekciju, razotkrio nestručnost ili svjesni pokušaj manipulacije inspektorice Čapljić. Doduše nije je nazvao “glavatom gospođom” pred “slavnim sudom”, ali jeste predočio obimnu dokumentaciju, kojom su pobijeni svi njeni navodi. U Montijevom pasošu “crno na bijelo” je razgoljena njena perfidna igra ili nestručnost.

Ekrem-sud-dopis-za-MOntija - CopyEkrem-sud-dopis-za-MOntija

Izvor//aura.ba