Asocijacija FATMA Kantona Sarajevo: Iduće sedmice podjela ramazanskih paketa

477

fatma2

Asocijacija FATMA od samog osnivanja 1993.godine vodi brigu o djeci šehida. Čini to najprije kroz dodatne edukacije i stipendiranje, nastojeći da istakne ulogu porodice i žene u društvu, odnosno prvenstveno majke kao stuba porodice.

Na sinoć održanom iftaru u sarajevskom naselju Grbavica, asocijacija FATMA je odlučila ugostii stotinjak svojih aktivnih članica. Pored aktivnih članica iftaru su prisustvovale i mr. Kenela Zuko predsjednica asocijacije FATMA BiH, Mirsada Čakal predsjednica Asocijacije FATMA Kantona Sarajevo, kao i sve predsjednice općinskih odbora Asocijacije.

„Ovaj iftar je dugogodišnja tradicija Asocijacije i organizuje se u suradnji sa Kantonalnim odborom SDA Sarajevo. Cilj ovog iftara je međusobno druženje. U sklopu godišnjeg plana, Asocijacija uvijek pažljivo planira ramazanske aktivnosti. Pored iftara, na kantonalnom i općinskim nivoima, organizovat ćemo i podjelu ramazanskih paketa već početkom iduće sedmice“, izjavila je tom prilikom kantonalna predsjednica Asocijacije, Mirsada Čakal.