20/10/2018 - 04:54


SKANDAL U DOMU ZDRAVLJA U KRAGUJEVCU! Doktorka odbila da pregleda bebu pod temperaturom 39,3, majka sve snimala! Direktor DZ: Tužićemo je, dijete je pregledano!

 

Doktorka Doma zdravlja u Kragujevcu odbila je da pregleda bebu koja je imala teperaturu 39,3!

Violeta Cvetković (29) juče ujutru je odvela na dječje odjeljenje svoju bolesnu kćerkicu od 20 mjeseci i umjesto da dijete bude hitno pregledano i zbrinuto, majka je iz ustanove izašla na ivici suza. Ljekarsko osoblje je djevojčicu dovelo svojim skandaloznim postupkom u veliku opasnost pošto boluje od epilepsije, a nedavno je imala i atipične febrilne konvulzije (fras) i to sa mnogo manjom temperaturom, pa je reakcija pedijatra trebalo da bude urgentna!

Umjesto toga, nonšalantno su odbili pregled, a revoltirana majka je izvadila mobilni telefon i sve snimila.

– Evo doktroka Nada neće da primi bolesno dijete, a neće ni da potpiše da ga je odbila jer dijete nije njen pacijent. To treba da vidi cijela Srbija. Evo je i načelnica, a doktorka odlazi bez pozdrava i ne kaže ništa – priča Violeta dok snima telefonom.

Za to vrijeme dr Nada Ilić nije nijednom pogleda ka kolicima u kojima je bilo bolesno i uplakano dijete, već je gledala u telefon! Violeta Cvetković kaže za Kurir da je kćerkica cijele noći imala temperaturu, boljelo je uho, suzilo joj je oko, pa je jedva čekala da svane kako bi je dovela na pregled.

– Dijete mi nije ni spavalo, ujutru sam je odmah dovela. Na bolesnoj strani su radili dr Nada Ilić i dr Boban Ćupić. Ja sam htjela da je pregleda dr Nada, jer nam je ona ranije bila izabrani ljekar, ali sam morala da je zamijenim, jer je često bila na bolovanju. To je vjerovatno razlog što sada nije željela da nas primi. Mi smo uredno sačekale da se završi pauza, a onda su nas odbili.

Violeta ne skriva da su ponudili da je pregleda drugi ljekar u smeni, ali je to odbila, tvrdeći da je on u cijelom Kragujevcu poznat kao doktor koji pregleda pluća djeci preko majice, bodija, pa čak i kroz duks. Poslije svega, bila je primorana, kaže, da djevojčicu odvede na pregled kod privatnog ljekara.

 
POVEZANO