28/11/2017 - 20:48


U doba kad nas djele na sve ono što ne valja, MEKST nas spaja!!!

 

Pro┼íle sedmice, ta─Źnije od 24.11-26.11 odr┼żan je ─Źetvrti po redu Mekst.

Mekst je konferencija koja se odr┼żava u Novom Sadu i koja ve─ç 4 godine okuplja renomirane stru─Źnjake iz oblasti turizma, marketinga, sporta i drugih djelatnosti, te je i┬á ove godine bila na visokom nivo.Skoro oko 1000 studnenata je odlu─Źilo do─çi u Novi Sad iz svih krajeva Europe, ali najv─çi broj njih je sa na┼íeg brdovitog i prelepog balkana.

 

U doba kad nas djele na sve ono ┼íto ne valja, kad nas sude po nacionalnosti , kad smo sve osim onog ┼íto bi trebali biti “ljudi” bez obzira od kud smo i koje vjere, ovakva okupljanja mi daju nadu za bolje sutra.

Jer bar na ovo dva dana smo bili jedno, nije bilo Srba, Hrvata, Bosanaca i ostali, svi smo bili ljudi.Svi smo bili dio “mekst armije”, gdje su organizatori┬á osim kvalitetnog obrazovnog programa organizirali i dobar provod za sve u─Źesnike.Gdje smo u “bratstvu i jedinstvu” slavili do jutra i nikom nije bilo bitno ko si, odakle si i koje si vjere, nego kakav si ─Źovjek.

Nadam se da ─çe ovakvi doga─Ĺanja biti sve vi┼íe, ne samo u oblasti u kojoj mi studiramo nego op─çenito jer vrijeme je da poka┼żemo i doka┼żemo prvo sebi a onda i drugima da sve ┼íto je bilo ostaje za nama i da gledamo u drugom pravcu, te da gradimo bolju budu─çnost za sve nas.

Ove godine sam bio prvi put i osim fantasti─Źnih ljudi koje sam upoznao i sa kojima sam se dru┼żio,te nekih novih stvari ┼íto sam nau─Źio, jedino ┼íto jo┼í mogu┬á re─çi je da se vidimo┬á i idu─çe godine.

Hvala Novi Sadu, hvala Mekst, hvala ljudi….

Jasmin.T/E-Turneja.com

 
POVEZANO

Nema povezanih vijesti!

 
 
 
ÔťĽ