Serija „Potraga za pravdom“ snimljena po slavnom turskom mjuziklu!

10

Serija „Potraga za pravdom“ koju OBN emitira svakog radnog dana u 17:55h posebna je na više načina. Osim što je napravljena po predlošku mjuzikla, tema joj nije adaptirana prema načelima sapunice.

Turska serija „Potraga za pravdom“ snimljena 2011. godine prema najpoznatijem turskom mjuziklu iz 1964. godine “Kesanli Ali Destani ”. Slavni autor Haldun Taner napisao je neke od najljepših kabare predstava i mjuzikla pedesetih i šezdesetih godina u Turskoj. Bio je cijenjen i u domovini, a i izvan nje. Upravo njegov mjuzikl “Kesanli Ali Destani ” izvođen je, osim u matičnoj zemlji i u Njemačkoj, Engleskoj te zemljama bivše Jugoslavije. Publika je uvijek bila oduševljena kako bi autor međusobno uključio ljudsku dramu i socijalnu angažiranost. Autori serije, producenti kuće Dogan, slijedili su načela komada i u jubavnu tematiku duboko inkorporirali u zavjere i prevare, zbog kojih pratimo i onu osobnu dramu čovjeka nevino osuđenog u borbi za pravdu i slobodu.

 

Priča započinje u naselju Sineklidag, davne 1959. godine. Ali je dobrodušni mladić koji na sve načine pokušava zaraditi novac kako bi bio sa voljenom Zilhom. Međutim, kako se nađe u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu završi u zatvoru. Nakon izlaska pokušava uvjeriti Zilhu, ali i sve ostale, u pravdu i nevinost. Je li u tome uspio pratite radnim danom nakon Stola za 4, samo na OBN-u.