Vox populi ima novo lice: Što narod misli, Mimo govori

385

Svi već znate rubriku “Vox Populi“ Mime Šahinpašića koja se do sada emitirala u okviru informativnog programa OBN televizije. Zbog velike gledanosti i popularnosti ova rubrika postaje emisija koja će se emitirati dva puta tjedno kao početak novog lica OBN-a.

U medijskom prostoru BiH sve je teže govoriti ono što se misli. Upravo na tome godinama radi Mimo Šahinpašić kroz razne projekte na OBN Televiziji, ali svakako najupečatljiviji je “Vox Populi“. Kroz ovaj segment programa Mimo je do sada pokrio mnoge teme, a video zapisisu podijeljeni na stotine hiljada puta online. Nakon svega OBN Televizija je odlučila napraviti veću, značajniju i konkretniju priču oko ovog projekta.

“Okrećemo novi list, ali ono što ostaje bit će oštrina, konkretnost i istinitost. Dat ćemo priliku i mladim snagama da kažu svoje, a glavni segment će činiti gosti od kojih ćemo uvijek izvući ono najbolje za naše gledatelje. Očekujte da radimo u skladu sa sloganom: Što narod misli, Mimo govori, “ kaže autor i voditelj emisije “Vox Populi“ Mimo Šahinpašić. Teme će biti aktualne i obrađene sa više strana, ali ne i na uobičajen način.

U emisiju će biti uključene ankete, analitičari, novinari na terenu i društvene mreže. Kompletno novo lice OBN-a počinje ovom emisijom. “Čast nam je biti prvi u nizu novih projekata koje OBN sprema ove zime. Potrudit ćemo se da ovo bude najbolji i najgledaniji magazin ovog tipa u BiH,“ obećava Šahinpašić.

Premijera emisije očekuje se u ponedjeljak odmah nakon serijskog programa TV OBN u 22:10h. Anketna pitanja saznat ćete preko Facebook stranice OBN-a, a glavna tema bit će vezana uz troškove života u našoj zemlji.