SUZE ĆE VAM SAME KRENUTI: Otac na samrti dopratio kćerku do oltara, a ubrzo je bio MRTAV!

112

Predro Viljarin (65) iz Filipina, koji je bolovao od raka jetre, ispunio je svoju posljednju želju i dopratio svoju kćerku do oltara samo nekoliko dana prije nego što je preminuo.

Zbog teške bolesti otac nije mogao da hoda, pa je kćerku u vjenčanici predao sa bolničkog kreveta, ali se ipak skladno obukao za priliku. U najboljem odijelu predao ju je njenom sadašnjem suprugu, koji će od sada brinuti o njegovoj mezimici. Kako mu je posljednja želja bila da sam preda kćerku u crkvi, ona je sa svojim izabranikom pomjerila venčanje za dva mjeseca unaprijed kako bi i on mogao da bude tamo.

Zbog teške bolesti otac nije mogao da hoda, pa je kćerku u vjenčanici predao sa bolničkog kreveta, ali se ipak skladno obukao za priliku.

U najboljem odijelu predao ju je njenom sadašnjem suprugu, koji će od sada brinuti o njegovoj mezimici.

Kako mu je posljednja želja bila da sam preda kćerku u crkvi, ona je sa svojim izabranikom pomjerila vjenčanje za dva mjeseca unaprijed kako bi i on mogao da bude tamo.

Tako je Šarlot Viljarin izgovorila sudbonosno “da” i vjenčala se za Marka Kordovu.

Pedro se godinu dana borio sa opakom bolešću, zbog čega je njegova porodica unajmila ambulantna kola i privatnu medicinsku sestru koja se brinula o njemu tokom ceremonije u gradu Las Pinjas, dijela glavnog grada Manile.

Plan je bio da je doprati u kolicima, ali čak ni za to nije imao dovoljno snage, pa su koristili pokretna ambulantna kolica.

Preminuo je 12. avgusta, samo tri dana nakon ceremonije.