16/04/2018 - 13:56


FATMIR SULEJMANI:Od zabavnjaka do sevdaha!

 

Kada ste dovoljno kvalitetni u poslu koji radite, za Vas nema probleta.To va┼żi za svaki posao, pa i za muziku, jer kada ste kvalitetan pjeva─Ź i znate da radite svoj posao, onda mo┼żete da pevate sve ┼żanrove muzike.

Dokaz za to je i mladi pjeva─Ź Fatmir Sulejmani, koji je pro┼íle nedjelje nastupio na desetom jubilarnom festivalu sevdalinke, pod nazivom ÔÇ×Sevdalinko, u srcu te nosimÔÇť.

ÔÇ×Moram da priznam da sam osjetio veliko zadovoljstvo kada su me pozvali za ovaj festival.Nisam se ni jednog trenutka dvoumio u smislu da li treba da prihvatim poziv ili ne.Velika je ─Źast, kada na takav doga─Ĺaj pozovu ba┼í Vas, od toliko mladih i perspektivnih pjeva─Źa.Lijepo je stati rame uz rame, sa velikanima na┼íe estradne sceneÔÇť-rekao je zadovoljno Fatmir.

Festival se odr┼żao u KBC u Tuzli, a karte za ovaj doga─Ĺaj su bile rasprodate danima unaprijed.Zanimljivo je da je ovaj festival pod za┼ítitom UNESC-a kao doga─Ĺaj koji brine o o─Źuvanje kulturne ba┼ítine Bosne i Hercegovine i sevdaha.

Fatmir je na ovom festivalu nastupio rame uz rame sa velikanima estradne scene poput Enesa Begovi─ça, Nede Ukraden, Mustafe ┼áanti─ça i mnogih drugih i dokazao da je pjeva─Ź koji mo┼że da pjeva svaku vrstu muzike, ─Źime se ne mogu pohvaliti mnogi!

 
POVEZANO
 
 
 
ÔťĽ