10/08/2017 - 02:44


SRAM TE BILO, LAŽNA DIVO! Karleuša vrijeđala muslimane, a poslije kuka i kune: Pop*šiš mi i ti i tvoj Bog

 

Jelena Karleuša je još jednom pokazala koliko je “kulturna” i koliko je “tolerantna”. Bujica psovki, odvratnih reči i prozivki, a potom kukanje i provociranje ljudi koji misle drugačije od nje. I to sve, navodno, u ime zdravog razuma!?

Pevačica se na Instagramu nedavno oglasila povodom napada u Parizu, i tom prilikom dala prodrušku časopisu “Šarli Ebdo” čiji su članovi ubijeni u terorističkom napadu. Neki njeni fanovi nisu se složili sa njom u tom mišljenju, među njima i Novopazarka M. U. koja je smatrala da “Šarli Ebdo” ipak vređa osećanja muslimana svojim karikaturama u kojim ismeva Alaha.

Karleuša je tom prilikom uputila veliki broj psovki i uvreda na račun islama.

– Nesrećnice, pop*ši kur*c i ti i tvoj Bog. Ološu! J*be mi se za sve vaše bogove kako god da se zovu – poručila je između ostalog Jelena.

Istina jeste da je Karleušina namera bila da se pokaže kao ateista i protivnik nasilja i da je mislila na sve religije kada je psovala bogove. To joj se ne može osporiti! Ali, ono što je iritantno i što često ponavlja, je da je u ime tolerancije bila veoma netolerantna.

Zar je stav M. U. osnov da se toliko psuje i vređa? Da se neko naziva “nebitnom budaletinom” koja je “glupa kao kur*c” (i to samo, o mizerije, jer nije poznata kao JK)? Zar je to osnov da se poruči vernicima da joj “se j*be za sve njihove bogove”? Jer, svaka čast ateistima, ali i oni veruju isto kao vernici – jedni da bogovi postoje, drugi da ne postoje! Pa zašto onda osporava nečije pravo da veruje u boga, ako toliko traži pravo da ne veruje u njega. I još potom kukati na medije i fanove što su njene postove okarakterisali kao verski netrpeljive…

Da je želela da smiri situaciju, pogotovo posle nedavnog obeležavanja Oluje, mogla je da upotrebi lepši rečnik. Iovako se stalno hvali kako je idol mladih i da na nju treba da se ugledaju deca. Ne, ovde se zapravo ne radi o borbi za pravdu, za ubijene i potlačene. Ovde se radi o manijakalnom traženju pažnje od strane javnosti. Ovde se radi o napadnom PR-u, o predstavljanje same sebe kao vrhunskog umetnika, humanitarca i heroja Srbije. Ako su “dinari, marke, dolari, lire”, “pravljanje sina pod svetlima kazina” i ostali turbo jauci koje ona predstavlja kao pop, dovoljni da jednu lako obučenu pevačicu proglasimo za heroja, onda je sve otišlo k vragu.

Zato, samozvana divo, pusti ljude da misle drugačije i ne radi njima isto za šta ih optužuješ! Niko ti ne osporava da si popularna, da imaš hitove, da se trudiš – ali nemoj da glumiš heroja i teraš druge da tako misle. Nemoj, unižavaš tako one koji su zaista vanredni i koji, baš kao što ti kažeš, ne ćute kada je reč o problemima. Ali takođe ni ne nazivaju sami sebe kultnim herojima Srbije!

Sve može da se uradi na fin način!

Izvor: Srbija Danas

 
POVEZANO