NAJAVLJUJEMO: Saša Matić – 18. novembar, dvorana MEJDAN Tuzla

273

Nakon više nego uspješnog koncerta Marije Šerifović u Gradu soli, “Koncerti IMPIR Komerc” nastavljaju sa prijatnim iznenađenjima. Sada najavljujemo veliki solistički koncert SASE MATIĆA, 18.novembra 2016.godine u dvorani Mejdan u Tuzli.

sasa-b1

Već dvije decenije, Saša Matić važi za jednog od najboljih pjevača na našoj muzičkoj sceni, koji je taj imidž izgradio zahvaljujući svom velikom profesionalizmu, harizmatičnosti, dobrim pjesmama i izvanrednom i jedinstvenom glasu.
Ovaj koncert, koji će po mnogo čemu biti jedinstven i autentičan, predstavljaće krunu dugogodišnje uspešne karijere jednog od najkvalitetnijih i najpopularnijih pjevača regionalne folk scene, prepoznatljivog po velikom broju hitova, odličnim vokalnim mogućnostima i dobroj atmosferi na koncertima i nastupima kako u zemljama regiona, tako i u inostranstvu.

Saša Matić se velikom brzinom probio do zvijezda, zahvaljujući dobrom glasu i pjesmama. Rođen je u Drvaru a završio je nižu i srednju muzičku školuu Zemunu, a prvi susret sa publikom imao je davne 1994. godine u Beogradu. Odmah po snimanju prvog albuma 2001.godine, održao je spektakularan koncert u prepunom Domu Sindikata što je potvrdilo njegov kvalitet i popularnost jer su rijetki oni koji samo jednim albumom steknu ogromno povjerenje publike. Pobijedio je na Budvanskom festivalu 2003. godine sa pjesmom „Moj grad“, sa kojom je iste godine osvojio prvo mjesto i na festivalu „Ohridski Trubaduri“ u Makedoniji. U to vrijeme, san svakog pjevača je bio da do posljednjeg mjesta napuni Sava Centar u Beogradu, što je Saši Matiću pošlo za rukom 2003. godine poslije objavljenog trećeg albuma. Snimio je mnogobrojne duete, gostovao velikom broju pjevača na koncertima, osvojio mnogobrojne nagrade za pjevača godine, hit godine i album godine …
Njegovi veliki hitovi su: „Maskara“, „Kad ljubav zakasni“, „Neke ptice nikad ne polete“, „Ko te ljubi ovih dana“, „Ruzmarin“, „Poklonite mi nju za rođendan“, kao i mnogi drugi. Koncert u dvorani Mejdan u Tuzli je prvi koncert ovoga tipa Saše Matića u Bosni i Hercegovini.

Klubova, splavova, proslava i kafana bilo je mnogo, a želja mu je samo jedna, da bude najbolji u svom poslu koliko je to moguće. Za Sašu ne postoji nemoguće, a sam je izjavio da će mu srce biti puno, tek kada se dokaže pred svojim Bosancima I Hercegovcima.

Ulaznice za ovaj istinski spektakl možete nabaviti, online na www.kupikartu.ba i u CD shopu Sejo i Vili u Tuzli.