Na gala večeri “Lady Boss” dodijeljene nagrade za najuspješnije poduzetnice u protekloj godini

385

Sinoć, na gala večeri “Lady Boss”, dodijeljene su nagrade za najuspješnije poduzetnice u protekloj godini. Nagrade su podijeljene u pet kategorija i to “Mikro biznis”, “Mali biznis”, “Srednji biznis”, “Veliki biznis” i “Žena u poslovnom svijetu”.

Dodjela 1

Enisa Bekto, direktorica kompanije Bekto Preciza, dobitnica nagrade u kategoriji

“Veliki biznis”, u svom govoru obratila se prisutnima ohrabrujući žene poduzetnice da ne odustaju od svojih ciljeva te naglašavajući “Morate jačati muškarce. Samo jak muškarac može podržati jaku ženu”.

U kategoriji “Srednji biznis”, nagradu “Lady Boss”, dobila je Jasminka Pindžo, direktorica kompanije Eko-teh d.o.o. Sarajevo, uz riječi koliko je dirnuta, ali i počašćena nagradom.

Mirsada Venturini-Mehmedinović, vlasnica kompanije Konfekcija F.B.M. d.o.o. Lukavac, pobjednica je u kategoriji “Mali biznis”. Nagradu joj je uručio Jovan Divjak te poručio svim ženama “Kao što ste spasile gradove i naselja u ratu, tako ste na putu da spasite i budućnost BiH”.

Emina Rahić, vlasnica kompanije Emms d.o.o. Jelah, dobila je nagradu u kategoriji
“Mali biznis”. U svom obraćanju zahvalila se porodici na podršci.

Nagrada u posebnoj kategoriji “Žena u poslovnom svijetu” ove godine je dodijeljena je Ljiljani Kunosić, direktorici kompanije Bingo d.o.o. Tuzla.

Asocija žena poduzetnica “One” dodijela je i specijalno priznanje Anili Gajević, direktorici Casting i Talent agencije ZONA.

Dodijeljena su i druga priznanja u oblastima za inovativnost, za nevladin sektor, za razvoj socijalnog poduzetništva, za afirmaciju žena u politici te priznanje za promociju poduzetništva žena BiH.

Dodjelom nagrada završena je trodnevna međunarodna manifestacija “Dani ženskog poduzetništva” u organizaciji Asocijacije žena poduzetnica “One”. Na gala večeri, u Vijećnici u Sarajevu, žene su poslale poruku da se može sve postići uz dovoljno upornosti i volje.