NE PROPUSTITE TELERING NA OBN TV: Prof. dr. Lamija Tanović gost Mate Đakovića

224

telering_ Prof. dr. Lamija Tanovic 568_300.jpg

Aktuelne teme iz svijeta politike i kulture, zanimljivi gosti, ekskluzivni intervjui su ono što Telering OBN TV koji već godinama uređuje i vodi Mato Đaković čini jednim od najgledanijih političkih talk showa u Bosni i Hercegovini.

U emisiji Telering političari nastupaju kao obični ljudi, bez cenzure i fraza.  Opušteno, bez tenzije, tako će biti i ove nedjelje 19.02.2015. u 14:25 kada će Mato Đaković ugostiti Prof. dr. Lamija Tanović.

Sa svojim gostom Đaković će razgovarati o aktuelnim dešavanjima u Bosni i Hercegovini, kavo nam je obrazovanje u BiH? Kakva nam je vlast i Koliki je stvarno utjecaj politike na univerzitete?

U ovonedjeljnom Teleringu možete čuti i koja je skrivena pozadina događaja o kojima se najviše posljednjih dana priča a najmanje zna. Profesorica Tanović često ističe da je visoko obrazovanje u BiH generalno loše, da su ulaganja u nauku beznačajna, univerziteti ne poznaju pojam autonomije, a cijenjeni profesori su prisiljeni ili da odu iz zemlje ili da se priklone političkim predstavnicima na fakultetima. Mato Đaković pokušati će od svoje gošće saznati  da li je sistem koji to dozvoljava je najveći krivac.

Ušli smo u reformu obrazovanja, a većina profesora ne zna šta to znači. Bolonjski proces kod nas je naopak. Napravljen je sistem i ne znate! Gdje prestaje politička propaganda i lažna obećanja, a počinje stvarnost.
Ne propustite pogledati novo izdanje Teleringa u nedjelju 18.01.2015. od 14:35h samo na OBN TV.