DEJANA TALK SHOW: “Vjerujete li u Deda Mraza?” i “Svirajte mi tamburaši”

464

dts vjerujte li u djeda mraza slika 2

Vjerujemo da većina nas zna pricu o Djeda Mrazu koji živi na Sjevernom polu sa svojom ženom, bakom Mraz. Tamo postoje radionice gdje vilenjaci izrađuju igračke. Oni pomažu Djedu Mrazu prikupiti sva dječija pisma sa željama i za svako dijete spremiti paketić.

Djeda Mraz, putujući u saonicama koje vuku irvasi, ulazi kroz dimnjak i ostavlja pod jelku darove. Darove dobijaju samo djeca koja su cijelu tu godinu bila poslušna prema svojim roditeljima. Sa svojim gostima, koji su danas formirane ličnosti Dejana Rosuljaš u suboto 27.12.2014. od 17:30 h će razgovarati o tome da li oni vjeruju Deda Mraza?

https://www.youtube.com/watch?v=lRG2NZmaknw

Posljednje ovogodišnje izdanje najgledanijeg talk showa u Bosni i Hercegovini rezervisano je za muziku. Tamburaška muzika vraća stari sjaj i sve je poplarnija.

dts svirajte mi tamburasi slika 1

Ona je izraz radosti života. Svira se prstima i dušom, sa perima od volovskog roga, bez struje, na drvenim instrumentima nasleđenim od predaka, u svim mogućim i nemogućim prilikama, kafanama, kućama, uz špricer i osmijeh. Mnogi smatraju da bez tambure nema ni dobre zabave, zato posljednji ovogodišnji „Dejana talk show“ koji je na programu OBN TV 28.12.2014. od 17:30 završavamo na najbolji način.. uz tamburicu i dobru pjesmu..

https://www.youtube.com/watch?v=MrXP7WqOfFQ

UREDNIK I VODITELJ: DEJANA ROSULJAŠ
VRIJEME EMITOVANJA: SUBOTA I NEDJELJA OD 17:30 SATI