Koje su to žene najbolje u seksu?

232

Prema istraživanjima koje je sproveo internet sajt za pronačaženje partnera u Americi, seksualno samopouzdanje kod žena dostiže vrhunac u ranim tridesetim godinama. Za to postoje mnogi razlozi, a mi donosimo one najzanimljivije. Saznajte zašto su žene iznad 30 godina bolje u seksu…

zena

Prihvatanje sopstvenog tijela 

Nakon što su u dvadesetima svaki dan stajale pred ogledalom i živcirale se oko izgleda, žene u tridesetima postaju svjesnije svojih dostignuća i kvaliteta, pa se lakše mire s fizičkim nedostacima. Manekenke i modeli iz časopisa i televizije prestaju da budu mjerilo mršavosti i ljepote, pa se svaka žena bolje osjeća u sopstvenoj koži.

Seksualna snaga 

Prosječna žena do tridesetih je već vjerovatno promijenila nekoliko seksualnih partnera i upoznala se sa svojim navikama i željama u krevetu. Znajući šta može najbolje da je zadovolji, lako iznosi potrebe i maštarije, te se ne boji da ih traži tokom intimnih trenutaka. Isto tako, cijeni svoje ljubavne vještine i rado ih koristi.

Hemija 

Nemajući više nerealna očekivanja od svog tijela, žena se i sama osjeća seksualno privlačno. A to, naravno, utiče i na njeno intimno samopouzdanje.

Komunikacija 

Nakon godina čitanja o seksualnosti kroz članke i erotsku prozu, ženama više nije neugodno da otvoreno razgovaraju sa svojim partnerima o temama iz spavaće sobe. Od ispunjenja sopstvenih maštarija, do vraćanja seksualnih usluga, muško-ženska komunikacija nikad nije bolje funkcionisala, naravno, na obostrano zadovoljstvo.

Seks za ženu u tridesetima više nije dokazivanje, već užitak. Imajući više iskustva s muškim mentalnim sklopom, žene lakše formiraju veze, pa se lakše opuštaju tokom odnosa. Što je duže par zajedno, bolje funkcioniše pod pokrivačem. A ako polni život i zapadne u monotoniju, lakše je pokrenuti razgovor o tome i uvesti maštovite novotarije koje će vratiti zlatna vremena.

Privlačnost 

Žene u svojim dvadesetima uglavnom zavode muškarce svojim fizičkim izgledom. No kako vrijeme prolazi, dolaze profesionalni i lični uspjesi zbog kojih postaju privlačne u novom kontekstu. U tridesetima više ne moraju da igraju samo na kartu tjelesne ljepote, već i razvijenog intelekta. Samosvjesnije i hrabrije, osjećaju se još zanimiljivije muškarcima.

Duge veze 

U tridesetima mnoge žene ulaze u dugoročne veze, uključujući brakove. Ovo isto utiče na njihovo samopouzdanje, obzirom da na podsvjesnom nivou primaju poruku kako je neko spreman da provede čitav život s njima.

 

 
 
Izvor:zadovoljna.hr/e-turneja.com