Seedorf novi trener Milana: Nisam mogao odbiti poziv

215

Legendarni holandski fudbaler, Clarence Seedorf, novi je trener ekipe Milana.

Seedorf novi trener Milana: Nisam mogao odbiti poziv

Seedorf, koji je 10 godina nosio dres Rossonera, zamijeniće na klupi Massimiliana Allegrija, koji je dobio otkaz u ponedjeljak.

Holanđanin je donedavno igrao u dresu brazilskog Botafoga, ali poziv za preuzimanje Milana jednostavno nije mogao dobiti.

“Otpuštanje Allegrija je presudilo u mojoj odluci. Galliani me jučer nazvao. Nisam mogao reći “ne” klubu u kojem sam proveo 10 godina. Volim izazove, a treniranje Milana će biti još jedan izazov u mojoj karijeri. Protekla noć je bila teška za mene, ali mislim da sam odabrao pravilno. Kada sam djeci rekao da se vraćam u Milan, bili su tihi, ali nisu bili protiv. Ne znam koju ću formaciju igrati s Milanom. Igrao sam sa sedam igrača iz tog tima i to će mi pomoći”; rekao je Seedorf po izboru na poziciju trenera Milana.

U  Botafogu su zahvalili Seedorfu za sve što je uradio za klub, a Seedorf će večeras ili sutra doputovati u Milan, kako bi preuzeo ekipu.

Seedorfu je Milan prvi klubu trenerskoj karijeri, a dres Rossonera za koje je odigrao preko 400 utakmica nosio je od 2002. do 2012. godine…