Najmlađa i najjača Ilma uprkos prehladi i večeras odlična

199

U toku je nova live emisija šoua X Factor  u kojoj gledaoci imaju priliku da vide nastupe finalista na temu ljubavnih pjesama pod simboličnim nazivom “Love and heartbreak”.

52d5b54d-3b30-47d4-8df7-017d57e60dd4-xfactorxfaktorprslika1389729791427765-preview

Večeras je voditeljsku palicu preuzela Ana Mihajlovski Grubin koja je zamijenila Slavka, voditelja  prve live emisije najpopularnijeg muzičkog takmičenja.

U ovoj uzbudljivoj epizodi jedan takmičar će napustiti takmičenje, dok se u takmičenje zahvaljujući glasovima publike vratila Aleksandra Sekulić.

Do sada su već nastupali bend Doktori, Lukijan Ivanović, Tamara Milanović, Haris Ćato, Maja Novaković, Aleksandra Brković, bend H20, Ilma Karahmet i Daniel Kajmakoski.

I večeras je Bosanka Ilma Karahmet ostavila sjajan dojam na publiku. Ovaj put je pjevala pjesmu Grenade Brune Marsa. Kao što je rekao njen mentor Ilma je najmlađa i najjača u ovom takmičenju.

Emina Jahović je za Ilmin nastup rekla da ne postoji pjesma koju onane može otpjevati, ali da večeras nije dovoljno doživjela pjesmu.

Sa Emininim mišljenjem slažu se i Željko Joksimović i Kristina Kovač, koji su naglasili da je mnogo bolje pjevala pjesme na bosanskom jeziku nego ovu na engleskom.

Uprkos tome što je Ilma prethodnih dana bila bolesna odlično je otpjevala i u večerašnjem liveu. “Pohvala za tebe je što nisi rekla da si bolesna, vidi se da imaš X Factor u sebi”, dodao je Željko.

Iskreno se nadamo prolazu takmičara iz Bosne i Hercegovine.