Kako redoslijed rađanja djece u porodici utiče na njihov karakter?

206

Dok je najstarije dijete “programirano” da bude uspješno, srednje je podignuto na takav način da bude puno razumijevanja i pomirljivo, a najmlađe zahtijeva pažnju. Koji ste vi tip?

 pictures-2012_january-Kompjuter_Dijete_969997443

Prvorođeno dete: Rođeno za uspeh

Najstarije dete će verovatno imati više zajedničkih osobina sa drugim provoređnim osobama nego sa svojom braćom i sestrom. Zbog toga što su primali toliko pažnje od svojih roditelja početnika, oni su previše odgovorni, pouzdani, pristojni i uopšte male verzije njihovih roditelja. Ako ste najstarije dete u porodici, vi verovatno teži velikim uspesima u životu, dominirate i perfekcionista ste. Za vas su idealne profesije pravo, medicina ili menadžment.

Srednje dete: Mirotvorac

Ako ste srednje dete, verovatno ste kooperativni i fleksibilni, ali opet kompetitivni. Vrlo ste zabrinuti za pravdu. U stvari, kao srednje dete, vi ćete najverovatnije steći intimni krug prijatelja koje ćete tretirati kao produženu porodicu, i tu ćete naći pažnju koja vam je uskraćena u užoj porodici. Zapamtite: srednja deca su bili i Abraham Linkoln, Vinston Čerčil, Bil Gejts i brojni drugi svetski lideri.

Najmlađe dete: Parti-manijak
Ako ste najmlađe dete, vaši roditelji su se već uhodali u svojoj ulozi, i nisu više toliko zaintrigirani svakim napretkom koji napravite. Upravo zbog toga, vi od malih nogu učite kako da zavodite gomilu, i da iskazujete šarm i dopadljivost. Najmlađa deca u porodici najčešće nalaze svoju karijeru u šou-biznisu, kao glumci, režiseri, komičari.

Jedino dete: Vuk samotnjak
Ako ste jedinac ili jedinica, odrasli ste okruženi odraslima, i zato ste govorljiviji i često zreliji od ostalih. S obzirom da ste dosta vremena provodili sami vi ste snalažljivi, kreativni i samopouzdani. Kao jedinac, imate najviše sličnosti sa provorođenim.

Izvor:24sata.hr/e-turneja.com