Bolje da bude prvi put sa mnom, nego s drugim u hotelu!

265

Mlada djevojka koju je silovao njen otac kada joj je bilo 12 godina,  podjelila je svoju priču nadajući se da će pomoći drugim žrtvama seksualnog zlostavljanja.

Gemma Schembri, sada ima 21 godinu i živi u Lincolnshiru, ispričala je kako ju je  otac Mark uvijek kontrolisao ali da ju je počeo zlostavljati kada se razveo od njene majke.

“Počeo me seksualno zlostavljati kada sam ostajala sa njim i to je trajalo oko godinu dana, manipulisao je i kontrolisao moje misli kako bi me ubjedio da je to normalno“, kazala je Gemma.

43775_Gemma1

“Prvi put kada me je silovao, kazao je, kako je bolje da to bude sa njim nego sa nekom drugom osobom u hotelu“, priznala je djevojka. Gemma kaže kako ona to nije smatrala pogrešnim i da joj je trebalo godina da shvati da je žrtva seksualnog zlostavljanja.

Najgori joj je bio razgovor sa majkom kada je odlučila da joj sve prizna, majka je krivila sebe, Mark je završio u zatvoru na devet godina, a ona je bila psihički loše, htjela je da izvrši samoubistvo.

“Mnogi socijalni radnici su dolazili, ali najviše mi je pomogla radnica NSPCC-a i sada se osjećam bolje i volim svoj život, ali d sam prije prijavila, zlostavljanje sve bi bilo lakše i išlo bi bržim tokom“, obajsnila je Gemma.

Kompanija NSPCC se sa projektom PANT  zalaže da djeca imaju seksualni odgoj i da roditelji im na prikladan način objašnjavaju šta je ispravno a šta pogrešno.

Izvor:Source.ba/e-turneja.com