INTERVJU: Amir Smajić: Ne gradim karijeru preko javnih prepucavanja !

448

PORTAL E-TURNEJA na svojim stranicama ugostio je AMIRA SMAJIĆA.

Evo, za one koji trenutno nisu upućeni u događanja oko Amira, u narednim pitanjima mozete saznati nešto više o njemu.

DSC_0186

1.Evo, za one koji trenutno nisu upućeni u događanja oko Amira,
možete li nam reći kakvi su Vam trenutni poslovi, obaveze, događanja?
Čime ste trenutno okupirani?

Nakon duze medijske pauze,opet sam na terenu i krecem sa gostovanjima,radim na singlu,koji bi se trebao pojaviti u dogledno vrijeme.Super sto imam ovakav posao,pa cesto putujem,tako da mogu cesto spojiti ugodno sa korisnim.Volim nova mjesta,razlicita podrucja,ljude,navike..

2.Prisjetimo se malo Vašeg početka karijere, tko Vam je bio uzor te kakvi su Vam tada planovi bili? Jeste li zadovoljni svojom karijerom?

Buduci da se od malih nogu bavim muzikom i da sam oduvijek bio na sceni,inace volim reci da me bog preodredio za ovaj posao,ali recimo da je to bilo na prvom,najvecem i najgledanijem showu u regionu obn-talentima.Volim slusati sve ono sto je aktuelno,prosao sam sve faze u zivotu sto se tice muzike,ali najvise volim pjevati za narod i ono sto oni traze,ipak sam tu zbog njih i jedno veliko hvala velikoj vecini koja dolaze na moja gostovanja i prate moj rad,tako da zaista imam razloga da budem sretan sto se tice karijere.

3.S obzirom da smo svakodnevno bombardirani koje-kakvim estradnim prepucavanjima, kakvi su Vaši stavovi o tome. Koga iznimno cijenite na estradi i s kime se rado družite?

Ne gradim karijeru preko javnih prepucavanja,cijenim i postujem sve svoje kolege.Svako ima pravo da gradi karijeru na nacin kakav zeli.Imam dosta prijatelja na estradi i uvijek se rado druzimo kad se sastanemo.

4.Kada se tiče repertoara vaših pjesama, preferirate li balade, vesele pjesme…?

Po prirodi sam jako temeramentan i volim pjesme zivljeg ritma,ali i balade mi nisu manje drage…ipak volim kad se ljudi vesele ispred mene.

5.Koliko ste vremena uložili u svoju karijeru?

Cijeli zivot ulazem u karijeru,pocev od djetinjstva osnovne i srednje muzicke skole,pa sve do danas..sve u mom zivotu je predodređeno je mom poslu.

6.S kim bi volio snimiti duet?

Upravo je u planu jedna duetska pjesma koju bi trebao snimit sa jednom velikom zvijezdom estrade,ali neka to za sad ostane mala tajna.


7.Tko je po vama najveća zvijezda na balkanu?

Ima ih vise,nebi da nikog izdvajam.

8.Koji su vam planovi za budućnost?

Radim na singlu,koji ce uskoro izaci,autor muzike i texta Sefe…za sad toliko inace ne volim planirati.

9.Za kraj, poruka svim vjernim čitateljima portala E-TURNEJA i Vašim vjernim fanovima!

Do mog novog singla uzivajte uz moje aktuelne pjesme sa zadnjeg cd-a i budite mi zivi i zdravi i pratite e-turneju vas Amir Smajić.