OGLASIO SE KIJIN ADVOKAT: Evo šta Sloba dobija ako njegova žena pobijedi u rijalitiju!

429

Svih ovih mjeseci unazad, glavna tema u rijalitiju Zadruga, bio je odnos između Kije, Slobe i Lune. Budući da su Kija i Sloba i dalje zvanično u braku, bilo je pitanje kome će ići nagrada u slučaju da jedno od njih dvoje pobijedi.

Advokat Vićentije Darijević progovorio je i istakao da je u ovakvim slučajevima bitno utvrditi da li se radi o posebnoj ili zajednički stečenoj imovini.

“Sudska praksa nema jasno definisan stav u vezi sa ovako stečenim prihodom jer se radi o rijalitiju i naši sudovi do sada nisu razmatrali takve slučajeve. Ukoliko bi se desilo da Kristina osvoji glavnu nagradu, moj pravni stav bi bio da je u pitanju posebna imovina, jer se radi o nagradi koja je osvojena u takmičenju u kojem se njih dvoje pojavljuju de faкto i јure kao protivnici, a ta okolnost svakako ukazuje na to da se radi o posebnoj imovini”, kaže na Vićentije Darijević, advokat Kristine Kockar. Međutim, iako ističe da bi povlačenje po sudovima zbog rijalitija bilo besmisleno, Darijević ne isključuje mogućnost da jednо od supružnika zatraži dijeljenje novčane nagrade, ukoliko bi se desilo da 50.000 eura završi u rukama onog drugog.



“Slobodan može da traži i cijelu nagradu ukoliko bi se desilo da Kristina pobijedi, ali bi morao da dokaže da je Kija osvojila novac zahvaljujući njemu, a to bi bilo nemoguće dokazati. Ista situacija se dešava i u slučaju kada neko ko je u braku, osvoji glavnu premiju na lotou, pa poželi da se razvede. U tom slučaju ne bi bio u zakonskoj obavezi da dijeli nagradu, jer se taj novac tretira kao poseban prihod”, kaže advokat Darijević i objašnjava da pobjeda u rijalitiju ne garantuje da će učesnik dobiti novac od prve nagrade.

“To zavisi od prava i obaveza koje se nalaze u ugovorima, a koje su svi učesnici posebno zaključili sa produkcijom. Jedino što mogu da vam kažem jeste da je Kristina maksimalno obezbijedila svoje interese prije nego što je ušla u “Zadrugu”, kaže Darijević, koji je kao Kijin advokat bio prisutan kada je stjuardesa potpisivala ugovor sa produkcijom “Pinka”.