KOMŠIJA OTKRIO NEPOZNATE DETALJE O RADANOVIĆIMA: Prva žena Slobinog oca je…

341

Slobodan Radanović je u rijalitiju “Zadruga” okrenuo naopačke cijeli svoj život, postavši dio ljubavnog trougla sa suprugom Kristinom Kijom Kockar i ljubavnicom Lunom Đogani, a sve što mu se dešavalo vjerovatno je najteže podnijela njegova majka Draginja, koja je zbog njihovih svađa čak završila u bolnici.

Susjed Slobine majke i oca Dušana otkrio je za da su roditelji mladog pjevača pod velikim stresom, kao i da su njih dvoje i do sada imali težak život.

– Rijetko ko ima dobru dušu kao Slobin tata, a još su rjeđi oni koji ga u potpunosti razumiju. Svi će vam reći da je Osim, kako ga mi zovemo, običan primitivac i prost čovjek, ali nije tako. Mnogo se on namučio u životu, a sudbina nije mazila ni Draginju – započinje komšija priču za “Alo” pokazujući zgradu u kojoj je stanovao Slobin tata sa prvom ženom.

– Evo, baš ovdje je Dušan živio sa Vericom, sa kojom je dobio sina i kćerku. Kada su Rade i Mira bili mali, majka ih je napustila i otišla negdje u Srbiju. Ponovo se udala, a da li je dobila još djece, to ne znam. Znam samo da je nikada poslije toga ovdje nisam vidio – nastavlja on i dodaje:



– Teško je bilo Dušanu da se izbori sa dvoje male djece, pogotovo što je njima tada najviše falila majčinska ljubav. Radio je sve i svašta da ih othrani, ali u njihovoj kući je svega uvijek bilo premalo. Malo ljubavi, još manje pažnje, a najmanje novca… I trajalo je to tako sve dok Draginja nije pošla za Dušana. Jesu oni bili sirotinja, ali kao da im je bilo lakše zajedno da preguraju sve to. Draginja je uvijek bila bolešljiva, da ne kažem metiljava… Jedna noga joj je kraća od druge, pa je još kao djevojka morala da nosi cokulu sa debljim đonom. Da li se ona stidjela toga ili nije, ne znam… Znam samo da se nije udavala prije nego što je pošla za Dušana, a Slobu je rodila kada je imala 40 godina – otkriva susjed Radanovića i nastavlja:

– Kada je imao četiri godine, prodali su stan i kupili jednospratnu kuću u kojoj sada žive. To je običan kućerak, nije ni cijela njihova, a u jednoj polovini žive oni, a u ostatku druga porodica. Nije ništa specijalno ta kuća, fasada je samo nova. I to su radili pred Slobinu svadbu, da se ne brukaju pred narodom. U četvrtak su skidali skelu, a u subotu je bila svadba. Tačno je da se njih dvoje nikada zvanično nisu vjenčali, kako bi Draginja, kao samohrana majka, zadržala pravo na svoj stan.

Po njegovom mišljenju, Draginja nikada nije Slobu stavljala na prvo mjesto.

– Ne mogu da griješim dušu, Draginja nikada nije pravila razliku između Slobe, Radeta i Mire. Podigla je tu djecu i sve je za njih dala. Borila se kao lavica da im obezbijedi osnovne stvari i zbog toga joj je sada teško kada napadaju njenog sina. Zatvorila se u kuću i nikome se ne javlja više ni na telefon. Šta će žena, nije joj lako nimalo – kaže komšija Radanovića na kraju.