OVE STVARI ZORANA ŠALJU NA ROBIJU: Krv na zadnjem sjedištu, jakna koju mu je donio otac…

92

U optužnici koju je Više tužilaštvo u Beogradu podiglo protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je 2. aprila 2016. u kanalu u Crvenki ubio suprugu Jelenu, pored blata s njegovih pantalona, kao i vještačenja mobilnih telefona, kao dokaz koji upućuje na njegovu krivicu navodi se i Jelenina krv otkrivena na naslonu zadnjeg sjedišta „mercedesa E320“, kojim su tog dana zajedno došli na nasip.

Naime, u optužnici se konstatuje da je Jelena uglavnom vozila „mercedes“ i da gotovo nikad nije sjedila na zadnjem sjedištu, pa se postavlja pitanje otkud njena krv na zadnjem sjedištu. Istražitelji sumnjaju, ali bi tokom suđenja o tome stručnjaci tek trebalo da se izjasne, da je krv tu dospjela tako što je Zoran svoju krvavu jaknu poslije zločina bacio na zadnje sjedište.

– Po intenzitetu, u pitanju je jači trag krvi nađen na naslonu zadnjeg sjedišta. Analizom DNK izolovanog sa patosnice i iz gepeka „mercedesa“ utvrđeno je da pripadaju Jeleni – stoji u optužnici.

Inače, i sam Zoran je tokom iznošenja odbrane potvrdio da je Jelena vozila automobil tog dana i da ih je kamera snimala.

– Postoji snimak nadzorne kamere s kuće preko puta crkve i na tom snimku se lijepo vidi da Jelena upravlja vozilom. Taj snimak je posljednji snimak nje žive – rekao je Zoran poslije hapšenja, na saslušanju u tužilaštvu.

Kako je Kurir pisao, u optužnici se navodi da je Zoran Jelenu naveo da siđe s nasipa, kao i da ju je tada napao i zadao joj lakše povrede. Kada je pokušala da pobjegne, on ju je sustigao i ubio u kanalu, preko kog je ona pokušala da pobjegne.

– Kada se svi navedeni materijalni dokazi, kao i iskaz Zorana Marjanovića posmatraju u svjetlu iskaza ispitanih svjedoka, a posebno onih koji su bili bliski Jeleni Marjanović, jasno proizilazi motiv ovog ubistva – navodi se u optužnici.

Kako naš izvor objašnjava, u tom smislu posebno je interesantan iskaz Teodore Krsmanović, sestre pokojne Jelene. U svom iskazu ona je navela da je Jelena planirala da napusti Zorana.

– Jelena je počela da se žali tek 2015. Ne mogu konkretno da vam kažem na šta se Jelena žalila, ali govorila je da ne može više da izdrži, uglavnom se žalila na „matore“, tu mislim na Zoranove roditelje jer su se oni stalno svađali. Još gore je bilo kad joj se i majka razboljela – ispričala je ranije Teodora.

Prema njenim riječima, pokojna Jelena u kući se nije žalila, ali jeste čim bi izašla napolje.

– Posljednji put kad smo se vidjele, posvađale smo se jer sam ja rekla da više ne treba da trpi, s tim što je Jelena branila Zorana – posvjedočila je ona, a tužilaštvo je predložilo da je Viši sud sasluša i na glavnom pretresu.

(Kurir)