Ne tražimo savršenu osobu za sebe, tražimo nekoga tko će nam “savršeno” odgovarati!!

406

Zar čovjek puno traži ako želi da ne zaspe sam, da ujutro kad otvori oči vidi nekog ko je razlog njegovog buđenja, da sve dobro i loše u životu djeli sa nekim?

Nisam savršen čovjek i ne tražim savršenu ženu, jer ljudi nisu savršeni, niko ustvari nije ni blizu toga osim Boga.

Svaki čovjek  ima neki nedostatak.U nekog se nedostatak očituje u fizičkom izgledu, dok u drugih u psihičkom stanju, ali kao što reče samo je Bog savršen.

Zato ne treba da tražimo nekoga tko je savršen, nego nekoga tko će “savršeno” odgovarati nama.

Nebitno da li je visok ili nizak, mršav ili debeo, crn ili  plav, ako srca kucaju kao jedno.To je jedini faktor koji treba da presudi, ne slušajte ništa i nikog drugog, jer zapamtite vi tražite osobu za sebe a ne za prijatelje, obitelj i druge ljude.Vi birate osobu s kojom ćete provesti život a ne oni.

 

Netko tko će nas razumjeti dok šutimo , netko tko će nas slušati dok pričamo, nekog tko će svojom pojavam otjerati sve loše u nama, netko zbog koga ćemo da živimo.

Zar nije  lijepši osmjeh osobe koju volite od izlazka sunca u  zoru, sjaj njezinih odnosno njegovih očiju koje svjetle kao zvjezde u noći, kad nečije srce kuca kao bubanj u vašoj blizini, kada svjet postoji samo za vas dvoje….

Zar nije ljepota i poenta ljubavi u tome? Možda sam ja staromodan ili možda živim u pogrešnom vremenu, ali jedno znam: ljubav se ne može kupiti, ustvari može ali je onda kratkog vjeka.

Osvoji je stavom, osvoji je humorom, romantikom, jer ako je osvojiš autom, stanom, skupim poklonima, putovanjima, ustvari brate moj nisi osvojio njezinu ljubav niti nju, već si je kupio. A tu je velika razlika.

Ovo vredi i za djevojke, jer ako ste lijepe nekom samo dok na sebi imate tonu šminke i markirane odjeće, ne voli on vas nego vaše tjelo. A kad ostarite i ne bude vam ni šminka pomagala što ćemo onda?

Ljubav treba da bude obostrana, čista bez kalkulacija i za cjeli život….

 

Jasmin.T/E-Turneja.com