Treći svjedok porodice Krsmanović otkriva značajan detalj: Neko od Marjanovića je stajao pored Jeleninog tijela i to prećutao, pitanje je zbog čega?

375

Ispitivanje svedoka moglo bi da pokaže da li je taj član porodice odlučio da prećuti i da li je bio svestan gde je stajao i šta vidi.

Treći svedok koga su pronašli Centar za forenzička ispitivanja u Novom Sadu (CFI) i porodica Krsmanović spreman je da otkrije tužilaštvu da je jedan od članova porodice Marjanović stigao do Jeleninog tela u noći kada su svi tražili pevačicu.

Jelena je, naime, nestala 2. aprila 2016. godine i njeno telo je sutradan nađeno u kanalu. Ipak, ostaje nejasno zašto je njen suprug Zoran čekao nekoliko sati da prijavi njen nestanak. Takođe, je pozvao sve članove svoje porodice i prijatelje da dođu na nasip i krenu da je traže, čime je, namerno, ili ne, uništeno mnogo tragova.

– Prema saznanjima ovog svedoka, jedan član rodbine Marjanović nalazio se na nekoliko metara od mesta gde je pronađeno Jelenino telo u noći pretrage na nasipu – ističe Nenad Šipka iz CFI.

Ispitivanje svedoka moglo bi da pokaže da li je taj član porodice odlučio da prećuti i da li je bio svestan gde je stajao i šta vidi. Međutim, postoji još jedan svedok koji potpuno preokreće slučaj i dovodi u pitanje svedočenja supruga Zorana Marjanovića koji je priveden 15. septembra u vezi s ubistvom svoje supruge.

– Prema rečima komšije, on je u petak 1. aprila 2016, dan pre Jeleninog nestanka, razgovarao sa njom. Jelena ga je pitala da li je prskao zelje, a nakon što joj je on odgovorio da nije, ona mu je kazala: “Odlično, sutra ujutru ću doći kod tebe da uzmem zelje da mojima za subotu i nedelju napravim sarmicu od zelja”. U subotu je svedok čekao Jelenu celo jutro, međutim, ona se nije pojavila – priča Šipka.

Predrag Savić, punomoćnik Teodore Krsmanović, Jelenine mlađe sestre, otkriva da postoji nekoliko svedoka koje bi oni predložili tužilaštvu, a koji bi mogli da odgovore na neka pitanja.

– Ako bi saslušali Ljubicu, sestru Jelenine majke Zorice, ona bi mogla da u potpunosti razreši dilemu oko poslednjeg razgovora između Jelene Krsmanović i njene pokojne majke. Takođe, pojavila se i jedna komšinica sa veoma interesantnim iskazom koji bi pomogao mnogo u istrazi Jeleninog ubistva – kaže Savić za “Blic”.

Kako je istakao Savić, saslušanje Slobodana Savića, koji je radio obdukciju Jeleninog tela, bilo bi od velike važnosti, a da li će ovo i svi ostali zahtevi porodice Krsmanović biti moguće, zavisi od toga da li će Teodora dobiti status oštećene u slučaju ubistva njene sestre, koji joj je na zahtev porodice Marjanović, u ponedeljak pre saslušanja ukinut. Zbog takve odluke, starateljstvo nad malom Janom, Zoranovom i Jeleninom ćerkom, tražiće Teodorina majka.

(Telegraf.rs)