Mama, da li ću ikad ponovo biti balerina? Mala Lena (5) se bori za goli život, pomoć joj hitno potrebna!

155

– Zašto baš ja, zašto nosim kateter, da li su drugari sa kojima sam ležala u bolnici živi, koliko još zračenja, da li ću ikad ponovo biti balerina – samo su neka od pitanja koje mala Lena Cvetković (5) iz Vranja postavlja svojoj mami Tijani. Ona na njih zna odgovor, ali nema srca da joj kaže istinu.

Drugovi iz bolnice su umrli. Lenina zračenja više ne daju rezultate. Balerina će biti samo ukoliko svi mi za 5 dana skupimo 24.000 evra, koliko je Leni neophodno za lečenje u Atini. Ne da bi ponovo bila balerina, već da bi preživela.

Sve je počelo tumorom kostiju i došlo do metastaza na plućima, koje su sad toliko velike da svakog trenutka postoji opasnost od gušenja. Ali, klinika u Atini nudi rešenje, lečenje sajber nožem, kojim bi se uklonile metastaze.

Međutim, s obzirom na to koliko su napredovale, mogućnost izlečenja se svakim danom smanjuje.

Iako ima samo 5 godina, Lena sada odbrojava svoje dane.

Do 2015. godina bila je mala balerina, zagledana u budućnost, a onda je pala u krevet kada je njeno telo napao tumor kostiju. Već dve godine se nosi sa teškom bolešću, gleda drugare u bolnici kako umiru, postavlja 1000 pitanja.

O kateteru i zračenjima govori kao da ima 25, a ne 5 godina.

– Moja devojčica je već iscrpljena od terapija, nema više vene u koju bi je boli. Za kliniku u Atini smo saznali preko dečaka koji se tamo lečio i koji je sada dobro. I moje dete ima šansu da ozdravi, ali to košta 24.000 evra – kaže Lenina mama, Tijana.

Ova hrabra devojčica u poslednje dve godine preživela je i videla mnogo toga. Nažalost, negativnog. Rođendane i Nove godine slavila je u bolnici. Gledala je kako se životi dece iz njene bolničke sobe gase, a ona je skupljala snagu za novu hemioterapiju.

Iznova i iznova.

Preživela je tumor na karlici sa 3 godine. Kada je napunila 4, pojavio se novi, na kičmi.

– Lena je prošlog septembra legla da spava i od tad više nije ustala. Od te noći je paralizovana, u invalidskim kolicima. Pita me da li će nekad opet biti balerina. A šta ja da joj kažem – priča Tijana.

Preživela je sva zračenja sama, bez mame i tate. I bez anestezije. Ponestaje joj snage da se bori, ali i vremena.

Preciziraćemo ponovo, radi se o 7 dana i 24.000 evra.

Novac za Lenino izlečenje možete uplatiti na sledeći način:

Dinarski račun

205-9001020009224-93

Devizni: SWIFT: KOBBRSBG

IBAN: RS 35205903102445484983

Kontakt telefon: 061/ 18 53 894

Telegraf