PJEVAČICA I DRUGARICA ZORANA MARJANOVIĆA napisala otvoreno pismo i OTKRILA SVE O NJEMU!

146

Pjevačica Jovana Purić, poznata i kao Jovana Yo odlučila je da se oglasi putem društvene mreže Fejsbuk i otkrije sve što misli o svom dugogodišnjem prijatleju Zoranu Marjanoviću koji je trenutno u pritvoru zbog sumnje da je svirepo ubio svoju suprugu Jelenu Marjanović. Njen status prenosimo vam u cjelosti:

“Baš dugo nemam potrebu za statusima… Mnoge životne sam zadovoljila… Ali ne mogu da ćutim i čitam, gledam slušam idiote, korumpirane novinare i zaboravljene medijske i ne medijske ličnosti koji lupetaraju gluposti, sude, stavljaju na giljotinu i bave se tuđom mukom i nesrećom da ne bi vodili svoje male, mučene, bijedne živote koji vjerovatno ne vrijede ni po lule duhana.

Moj prijatelj Zoran Marjanović je uhapšen, ali vjerujem i znam da nije kriv kao i da je njegova cijela porodica iako možda drugačija i atipična u odnosu na mnoge (samo naizgled normalne) nevina u cijeloj ovoj priči. Porodicu Marjanović poznajem 20 godina, i znam da priče o vradžbinama nemaju veze sa životom, ali ljudi stvari koje ne znaju da objasne najlakše znaju da nazovu primitivnim i često pogrešnim imenima.

U toj porodici, skromnoj, dobrodušnoj i plemenitoj postojala je samo ljubav i život kakav bi mnogi od nas poželjeli, a Zoran je sve činio da njegov život bude izvan medija, šunda i kiča koji mu se danas dešava i pripisuje. Da, ušao je u Zadrugu iako mu tamo nije bilo mjesto, i smatram da je izgubio kompas poslije tragedije koja mu se desila , a da li bi smo možda i mi?

Kada bi upirali prst u vas dok šetate sa djetetom? Kada ste shvatili da prijatelji više nisu prijatelji? Kada ste izgubili sve sveto, a ono što je preostalo skrnave na svakom koraku? Gledala sam sinoć samo jedan segment emisije u kojoj su čovjeka osudili neki novinarčići koji iznose dokaze iz istrage koja nije završena ili jeste ili ipak nije?

Pa u kojoj normalnoj zemlji bi to bilo moguće? Da se poslije godinu dana sasvim promijene dokazi? Toliki medijski pritisak sa sasvim novim dokazima koji su čekali godinu dana šta? U toj istoj emisiji iako sestra ubijene Jelene ni jednog trenutka ne osuđuje Zorana, novinar sve vrijeme navodi istu da kaže nešto protiv Zorana, a široki auditorijum pogotovo onaj nepismeni da ubijedi da je čovjek koji je pod sumnjom sigurni ubica.

Kakav smo to narod i od koga su dobili takve instrukcije? I malo dijete shvata sa se ovdje radi o ogromnom pritisku na medije, narod, sudstvo i ne znam više koga sve da se osudi Zoran iako je to najveći apsurd koji postoji. Njegov život je zauvijek uništen, mi koji smo sa njim pričali satima i danima i pričamo već godinu dana i više, znamo šta on osjeća i koliko pati…

Ali šta će biti sa njihovim djetetom… Ako joj tatu jedinu osobu koju ona voli i kome vjeruje neko zatvori da bi se “sačuvali“ ili se oprali viši interesi.. Mene ne zanima šta ko misli i nemojte me više pitati da li je ipak to Zoran… On je naš prijatelj i uvijek će biti, jer njegovu dušu poznajem 20 godina i znam koliko je Jelenu volio.

Da, čudan je i poseban, ali svako ima pravo da živi kako želi zar ne? To što je drugačiji ga ne čini ubicom. Nadam se da će mu ogromna vjera koju ima pomoći da prevaziđe sve što ga čeka, a mi smo tu za cijelu porodicu… Jer zato prijatelji postoje“.
(Informer)