Nova serija „Potraga za pravdom“ sutra u 18 sati na OBN-u!

353

Nova turska serija „Potraga za pravdom” snimljena je 2011. godine prema najpoznatijem turskom mjuziklu iz 1964. godine “Kesanli Ali Destani” Halduna Tanera. OBN TV će seriju emitirati u terminu od 18 sati svakim radnim danom.

Ljubavna tematika serije duboko je inkorporirana u zavjere i prevare, zbog kojih osim ljubavne drame, pratimo i onu osobnu dramu čovjeka nevino osuđenog u borbi za pravdu i slobodu. Priča započinje u naselju Sineklidag, davne 1959. godine. Ali je dobrodušni mladić koji živi sa  majkom Hasibe  i još od djetinjstva je zaljubljen u Zilhu koja živi sa ujkom. Nakon povratka iz vojske, Ali odlučuje zatražiti Zilhinu ruku od njenog proračunatog ujaka Ihsana koji od njega zauzvrat traži novac. Njihovoj ljubavi se protivi i Alijeva majka. Ali na sve načine pokušava zaraditi novac kako bi bio sa Zilhom. S druge strane, u Zilhu je zaljubljen i problematični Sipsi, koji već ima dogovor s Ihsanom.  Sipsi i njegov prijatelj Cafer isplaniraju Ihsanovo ubojstvo, te krivicu prebace na Alija koji dobije dugogodišnju zatvorsku kaznu. Ali u zatvoru nauči da je život najčešće okrutan i nemilosrdan prema dobrim ljudima, te tako postaje potpuno druga osoba kojoj je glavni cilj osvetiti se Caferu i Sipsiju. On više nije sam i nezaštićen, jer mu se, nakon izlaska iz zatvora, pridružuju njegovi novostečeni prijatelji Rüstem i Kazim.

Hoće li Ali uvjeriti Zilhu da je nepravedno osuđen i hoće li njihova ljubav preživjeti sva iskušenja koja ih očekuju, saznajte prateći seriju radnim danom od 18 sati na OBN-u!?