Mnogi od nas zanemaruju opasnost ove hrane te je konzumiramo svakodnevno! Stručnjaci upozoravaju da je ovo NAJOTROVNIJA MOGUĆA HRANA!

535

Svaki dan nas nutricionisti pokušavaju upozoriti o opasnostima hrane koju konzumiramo, ali ne slušamo njihove savjete i nastavljamo nanositi štetu svom zdravlju.

Ipak, moramo razumjeti da smo napravljeni od hrane koju jedemo, i da trujemo naš organizam sa nezdravom hranom koju unosimo. Rizikujemo svoje zdravlje, kvalitet našeg života i dužinu života sa nezdravim izborima koje pravimo, ali jednom ćemo morati napraviti promjene.

Ovo je kratka lista najopasnije i najotrovnije hrane koju moramo prestati konzumirati.

Brašno – Možda tako ne izgleda, ali brašno nanosi istu štetu vašem organizmu kao i šećer tako što nivoi inzulina idu malo gore malo dole.

Šećer – Ovo je neprijatelj broj 1 zdrave ishrane. Šećer je povezan ne samo sa debljinom nego i sa problemima sa jetrom, pankreasom, probavnim sistemom. pa čak i sa nervnim sistemom.

Mlijeko – Zašto je mlijeko na listi, kada znamo da od najmlađih dana nam pomaže da rastemo i postanemo jači? Istina je zapravo – kako starimo, naš organizam ne može svariti laktozu kao ranije, uzrokujući upalu, kiselinu, netoleranciju na hranu, nadutost itd.

Krofne – Prva slika koja se u mojim mislima pojavljuje kada razmišljam o nezdravoj hrani jeste slika krofni. Popularne kao što su uvijek i bile, one imaju o nutricističe vrijednosti, samo bijelo brašno i šećer, ulje i masnoća.

Brza hrana – Nema se ovdje šta puno pričati – ime samo sve govori. To je uzrok broj 1 za gojaznost, ne samo u Americi, nego i svugdje u svijetu.

Gazirana pića – Kao i u krofnama, nutritivna vrijednost gaziranih i energetskih pića je nula. Štaviše, pune su kukuruznog sirupa, šećera, umjete suhoće i svih vrsta hemikalija.

Obrađeno meso – Za vrijeme prerade mesa, puni se natrijom i nitratima, koji su veoma nezdravi.

Konzervisane supe – Kao i kod prerađenog mesa, konzervirane super su punjene natrijom – čak 890 mg natrija u konzervi. Možda će zvučati kao zdrava opcija, ali većina ljudi nije svjesna ovih činjenica.

Ovolika količina natrija u vašem organizmu uzrokuje nakupljanje tekućine, što vodi do visokog krvnog pritiska, stresa pa čak i srčanog udara.