IREM ALTUG iz serije „Predaj se srce“: Od plesačice u spotovima slavnog Santane do kraljice ljepote

306

Neodoljiva İrem Altuğ ima sve što treba za vrhunsku karijeru glumice, talent i izgled. Iako u seriji „Predaj se srce“, koja se trenutačno emitira na OBN-u, igra smjernu ženu, privatno je znala biti nestašna i neumjerena.

Rođena je u Istanbulu 5. rujna 1980. Tu završava osnovnu i srednju školu, ali vrlo brzo već sa 8 godina nastupa u projektu „TV 7 Days” gdje se preko natječaja tražila zvijezda i bila je prva u svojoj dobnoj kategoriji. Od tada niže samo uspjehe u komercijalnim medijima. Privlačna je agentima koji joj pronalaze preko 40 reklamnih angažmana. Uporedo s tim nastupa u kazalištu i u plesnoj skupini, što je doprinijelo da uvijek izgleda sjajno. Godine 1989. glumi u projektu Halita Refiğa gdje je dijelila pozornicu sa Hülyom Koçyiğit. Potom je glumica poziva u svoj TV film, ali važnijim se pokaže školovanje.

Nakon školovanja u Mimar Sinan Univerzitetu odlazi u SAD gdje nastavlja obrazovanje na Univerzitetu San Francisco. Tijekom svog boravka u SAD-u glumila je u 6 kratkometražnih filmova od koji su neki dobili i nagrade poput „Age Sex Location”. Uporedo s tim i pleše na velikim pozornicama, a nastupila je i u dva video spota poznatog muzičara Santane “Nothing At All” i “Why Don’t You”, te kao sasvim neobična metal djevojka u videu grupe The End. Navodno je u SAD-u živjela vrlo raskalašenim životom, često nastupala na gay paradama i zarađivala dosta novca kao alternativna plesačica.
Godine 2004 vraća se u Istanbul i odmah dobija ulogu u projektu TRT, dok dvije godine kasnije prelazi na Kanal D gdje snima seriju “Ihlamurlar Altında”. Najzapaženiju je ulogu odigrala 2007. godine u seriji „Predaj se srce“ koju OBN TV prikazuje u udarnom terminu radnim danima u 20:50h. Serija je za kratko vrijeme postala popularna, a Irem igra Bahar, kćerku bogatog beskrupuloznog biznismena koja se zaljubljuje u siromašnog vozača Saliha. Priča je bazirana na jedom starom turskom filmu iz sedamdesetih godina prošljog stoljeća. Zahvaljujući ulozi u toj seriji kasnije ju angažira i njemački ARD za projekt „Ubojstvo na Bosforu“.

Ima i nekoliko zapaženih uloga u filmovima i niz puta je proglašena za najljepšu glumicu u Turskoj. Osvojila je 2011. godine niz nagrada na internacionalnim festivalima sa svojim kratkim filmom „Direk ask“ koji je snimila sa redateljem Ertugom Tufekciogluom. U psihološkoj drami „Nar“ lijepa Irem briljira u ulozi nervno rastrojene žene koja u dom pušta gataru koja joj uništi život. Film je dobio sjane kritike, glumica je pohvaljena za svoju ulogu i nominirana za najbolju glumicu u Turskoj u drami.

Za taj film slavni Ümit Ünal dobio je glavnu nagradu turske kinematografije te godine.
İrem Altuğ nije skandalozna glumica i zbog toga mnogi misle kako nije predodređena za cebrity život. Nevoljko sudjeluje u javnim događajima, a posljednji projekt u kojem je sudjelovala je film „Yola Çikmak“ iz 2015. godine.