GODINE BOŽJE: BIBLIJA SE NASTAVLJA

250

OBN televizija u preduskrsno vrijeme donosi sjajnu američku seriju u 12 nastavaka koja govori o ranim sljedbenicima Isusa Krista, te prikazuje njihovu dramatičnu borbu za opstanak u složenom i opasnom svijetu.

Židovski narod je pod rimskom okupacijom. Neki se bore za slobodu od ugnjetavanja, drugi se trude zadržati svoju moć i status. Revolucionarni zeloti nadmeću se s hramskim svećenicima za srca i umove ljudi. No Rim je izgubio strpljenje s ovom neposlušnom provincijom koja, po svemu sudeći, prihvaća isključivo Božji autoritet te se sprema rat između Rimljana i Židova, rat u kojem Židovi ne mogu pobijediti. A ipak se usred nasilja i intriga širi Isusova poruka nade i mira…

Raskošno producirana, s izvrsnom glumačkom ekipom, serija nas vodi u rane dane kršćanstva i gledatelji će vidjeti kako se malena skupina braće i sestara borila da Isusova poruka nade živi. Impresivnu scenografiju osmislio je Alan Spalding, a kostime Luciano Capozzi. Ne nedostaje specijalnih efekata, emocija, dobre glume i uzbuđenja. U glavnim ulogama nastupaju: Greta Scacchi, Juan Pablo Di Pace, Kevin i Richard Doyle te Adam Levy.

Na scenariju je redila velika skupina umjetnika, a izvršni producenti Roma Downey, Mark Burnett i Richard Bedser poznati su po ranijim radovima koji su uvijek bili iznad očekivanja.

Seriju „Godine Božje: Biblija se nastavlja“ moći ćete gledati u programu TV OBN od petka 31. ožujka radnim danima u 22:30 sati.