ĐOGANI OBJASNIO: Rasta je prevarant koji me pokrao! Seljak se dočepao para, a u pjesmama non stop vrti riječi Prada, Armani, Guči, Luj Viton, ferari…

169

Radio-stanice u Crnoj Gori proglasile su “Ženske suze” za hit godine, ali pesmu u Srbiji nije dostigla takvu popularnost. Đole Đogani priča o tome zašto ono što radi u Srbiji nekada nema prolaz, komentariše estradu i odnose sa kolegama.

“Kod nas ko je dobar sa onim ko je bitan, taj dobije prostor”, kaže Đogani i dodaje da više radi pjesme za dijasporu:

“Pravim balkan bit muziku, a sve što se sada pojavljuje kao novitet ja sam radio prije mnogo, mnogo godina.”

Rasta Kavali je glavni, svi hoće da im on radi pjesme…

“Meni je on smiješan i ta muzika mi je smiješna. Ono što sam ja radio on sada sad plasira sa ponekom novom forom. Da, svi hoće sa njim duete, ali onda se izgube jer kada urade duet, čuje se samo on”.

Pa jel tako bilo i Darom Bubamarom, Anom Nikolić (…)?

“Da ne pominjem imena, naljutiće se, ali niko nije dobio hit. Nemaju pjesmu koja vrijedi i koja je slušana. Ana Nikolić je imala mnogo veće hitove nego sada, Romale romali, pa njene prve pjesme su ubile, razbile, bolje od toga ništa nije napravila. Rasta i ekipa stalno ponavljaju iste riječi – zlato, dijamanti, Prada, Armani, Guči, Luj Viton, ferari, mercedes, audi, BMW, vile, jahte… Ima još jedno pet riječi koje vrte, i to je to. Kako bi napravili tekst bez tih riječi, e to mene zanima. Ja sam to radio prije deset, petnaest godina… Vidiš koliko kasne”.

Ali i ti si sarađivao sa Rastom.

“Da ja sam sarađivao sa njim, ali nisam bio zadovoljan. Prje godinu dana napravio mi je pjesmu, ali kada sam mu rekao da li može ovo da izmijeni i ovdje da ubaci ovo, on kaže: E pa to je to, ne može da se mijenja i gotovo. Meni se to nije dopalo. Nisam htio da jedan Đogani zvuči kao Rasta. Pa nisam ja od jučer, Rasta je učio od mene, ja sam bio njegov uzor, a sada ja treba da zvučim kao on. Nije htio da ispravi, nije mi se javljao i završili smo saradnju”.

Ti si mu platio, a on ti nije vratio pare?

“Debelo sam mu platio, a nije mi napravio kako sam htio, nije mi se javljao na telefon i to je tako ostalo. Uzeo je pare kao da je sve u redu. On stoji iza toga da je pjesma dobra, a to što se meni ne sviđa, to nikom ništa. Kao da sam ja od jučer, ma izvini, molim te, ali sve moje pjesme će se slušati i za 10 godina, dok se njegove neće slušati. Ja njega ne napadam, ne smeta on meni ništa, mlad je dečko, neka radi kako radi, ali ja nisam zadovoljan saradnjom sa njim, i to je to”.

Šta misliš o tome što propagira narkotike i u spotovima i na društvenim mrežama?

“Ne bih ja njega da napadam, on je počeo da zarađuje malo više para nego što je ranije imao, znaš kad neko dođe sa sela, pa osjeti pare, e to je to. Propagiranje svega toga nije u redu, ali vjerovatno je gledao strane spotove i sada imitira Amerikance, koji su u tom fazonu. Ali to nije dobro za klince koji ga prate. Niko ko koristi te supstance nije imao sreće u životu, i od droge su mnogi otišli tamo gdje su otišli. Nije dobro da se to koristi”.

Kakav to dokumentarni film pripremaš?

“U pripremi je dokumentarac o našim počecima sa Draganom Mirković i Lepom Brenom. Prikazaćemo sve ono iza scene”.

Družiš se sa Miletom Kitićem. Jesi li pokušao da ga pomiriš sa Draganom Mirković?

“Ne volim da se miješam u odnose Dragane i Mileta, a i da hoću, ne mogu da utičem na odrasle ljude. Oni imaju svoje karijere i ako hoće, neka se pomire. Ja ih nisam ni pitao zašto su u svađi”.

Pratiš Zvezde Granda?

“Oni su fenomenalni, vrištim od smijeha. Jelena Karleuša kaže nešto, pa se na to nadoveže Aca Lukas, pa Šerifovićka, a tu je i stari mag Bosanac, totalni sluhista”.

Da li ti je Bekuta dosadna?

“Daje te neke svoje komentare, ali ne učestvuje u igri koja je prezanimljiva. Ana Bekuta je takva mirna, a i u godinama je”.

Pa i Bosanac je u godinama pa se šali.

“Da, on mi je fenomenalan. Ne poznajem ga, ali oduševljen sam njegovim humorom”.

(Svet.rs)