Koncert Miroslava Ilića u Sarajevu OTKAZAN zbog pjesme o Draži Mihajloviću

227

– U ugovoru s Miroslav Ilićem, ali i sa svakim drugim pevačem sa kojim sarađujem, jasno stoji da on ne sme javno iskazivati svoje političke, religijske i slične stavove. Prema tom ugovoru mogu ga tužiti – istakao je producent i organizator koncert Faruk Drina.

Koncert Miroslava Ilića koji je bio zakazan za 18. februar u Kulturno-sportskom centru Skenderija otkazan je zbog snimka iz 2015. godine na kojem Ilić peva pesmu o četničkom vojvodi Draži Mihailoviću!

Naime, nakon što je producent i organizator koncert Faruk Drina video klip na kom Ilić na manifestaciji “Kupusijada” u rodnom mjestu Mrčajevci peva pesmu “Morem plovi jedna mala barka”, doneo je odluku da otkaže koncert!

– Doneo sam odluku da otkažem koncert. Zatečen sam i ne mogu da verujem šta se desilo. Miroslava vrlo dobro poznajem i da mi je neko pre deset dana rekao da on peva četničke pesme ne bih mu verovao. Čak sam i nekoliko puta rekao ‘kamo sreće da su svi Srbijanci kao što je Miroslav Ilić’ i sad odjednom ovako nešto. Kada je u Banja Luci pevao za srpsku Novu godinu, iz restorana me je ispratio pesmom “Put putuje Latif-aga”. Kada smo dogovarali koncert, on je tražio Skenderiju i rekao mi je da ga lepe uspomene vežu za tu dvoranu. Nisam ni mogao pomisliti da se nešto ovako može desiti. Poznavajući strukturu njegove publike, bilo je predviđeno četiri ili pet VIP loža i jedan potpuno novi stejdž. Želeli smo da promovišemo Skenderiju jer je to mesto pomalo zaboravljeno, a sve je trebalo izgledati kao u Holivudu”, rekao je Drina za klix.ba.