DEJANA TALK SHOW: MOŽDANI UDAR NE PITA ZA GODINE I RODITELJSTVO

213

Dejana Rosuljaš ove subote od 17:30h sa gostim razgovara o tome kako da produktivno iskoristite slobodno vrijeme a u nedjelju razgovrati će sa ljudima koji tragaju za najmilijim.

SUBOTA, 10.12.2016.
ZAPOSLI RUKE, ODMORI GLAVU..
Nekada nam je dosadno, i ne znamo šta bi radili. Ako imate više slobodnog vremena, najbolji način da to iskoristite je da se opustite, zabavite, odmorite od stresnog dana, ili provedete vrijeme sa svojim najdražim. Ali ako imate jako malo vremena, npr. 5-10 minuta, to nije dovoljno za bilo što od navedenog. Ali ipak, ovo vrijeme možete iskoristiti na najbolji način. Svako ima svoj način rada, a kako ćete iskoristiti vaše slobodno vrijeme ovisi od vas, vašeg stila rada i vaših obaveza. Ali korisno je imati neke odeje kako biste brzo našli način da iskoristite slobodno vrijeme bez previše razmišljanja o tome.
Dejanine gošće ove subote će gledaocima predstaviti praktične i korisne ideje kojima možemo zadiviti i sebe i druge. Sve što je potrebno jesu spretne i vješte ruke, te malo mašte i kreativnosti.

NEDJELJA, 11.12.2016.
POTRAGA ZA NESTALIM
Svake godine u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori traga se za više od hiljadu osoba, podaci su nevladinog sektora.
Porodice istinu o sudbini njihovih bliznjih traže putem društvenih mreža, TV-a, specijalizovanih portala, u saradnji s policijom. Svaka informacija o nestaloj osobi je zlata vrijedna. Porodice nestalih osoba imaju pravo saznati istinu o sudbini svojih najmilijih, a obaveza svih nas je pružiti im pomoć u tome i iskazati im potporu kako bi znali da u svojoj potrazi nisu usamljeni i zaboravljeni.
Nedjeljno izdanje Dejana talk showa je skromni doprinos potrazi za nestalim osobama. Ljudi koje je Dejana Rosuljaš ugostiti ove nedjelje u bolnoj nizvjesnosti žive već godinama.