Snežana Đurišić progovorila o Šabanovom odlasku iz Granda, Zorici Brunclik i djeci pjevačica koja pune žutu štampu

488

U ekskluzivnom intervjuu za STAR Snežana Đurišić kaže da za razliku od svog kolege Šabana Šaulića ona nema nameru da napušta Sašu Popovića, ali isto tako nema ništa protiv njegove odluke:

Po mom mišljenju, biti u žiriju nekog takmičenja je svojevrsni posao, tako da ovaj kako ga vi nazivate transfer, smatram Šabanovom poslovnom odlukom. Na ličnom nivou mi jeste žao, ali na poslovnom mu želim svu sreću na novoj poziciji.”

saban_saulic-snezana_djurisic-foto-bv-9

Da li biste vi bar razmislili o dobroj ponudi neke druge televizije i učinili isto što i Šaban?

Grand produkcija i ja godinama sjajno sarađujemo, pa ne vidim zašto bih razmišljala u bilo kom drugom pravcu. Smatram da je ovo previše teoretsko pitanje da bih davala bilo kakav konkretan odgovor. Generalno, svakako bih razmislila o bilo kakvoj dobroj ponudi, bila to dobra ponuda za kola, aranžman za letovanje ili pak poslovna bilo koje prirode.”

Šaban tvrdi da je opomenuo Popovića da mu ne odgovaraju pojedini članovi žirija. Da li je moguće da on posle toliko godina iskustva nije mogao sam da se izbori?

Davanje izjava u nečije ime ili za nekoga je nepristojno. Svakako je to pitanje koje treba postaviti njemu, a ne meni.”

Otkad sedite pored Popovića na mestu Lepe Brene, vaša reč zvuči bitnije. Čak je, čini se, i odlučujuća u donošenju odluka.

Ne znam na osnovu čega ste došli do ovakvog zaključka. To prosto nije tačno jer se u žiriju radi timski, a ukoliko postoji nekih razmirica u mišljenjima, na kraju se svi dogovaramo zajedno. Naše odluke se ne mogu vrednovati kao jače ili bitnije od nečijih drugih, a u krajnjem slučaju, zna se ko je direktor, Saša Popović.




Da li je istina da ste vi stalno zaposleni u “Grandu”, te je vaša fotelja u žiriju najsigurnija?

Od prošle godine sam muzički urednik Zvezda Granda, što znači da sam stalno zaposlena u Grandu, ali nemam fotelju, nego sam i te kako na nogama. Saša Popović je čovek koji zna kakvi ljudi su mu potrebni i šta je dobro za posao, a ja ću nastaviti da se trudim kao i u prošloj sezoni, da radim svoj posao najbolje što mogu.”

Da li mislite da će Marija Šerifović tokom novog serijala izbeći psovke i ponašati se nežnije prema takmičarima?

Marija Šerifović je neko koga izuzetno cenim i volim, gledam je kao sopstveno dete. Nikad joj ništa nisam zamerila, sve uvek kažem u svojstvu dobronamernog, skoro pa i roditeljskog saveta. Ona je izuzetan čovek i izuzetan pevač, talentovana i iskrena do srži, tu nema šta da se zamera.

Lukas je ponovo sa vama. Imate li vi kao stručni član žirija neku zamerku na njegove komentare koji očigledno ponekad zabole takmičare?

I Lukas je neko koga jako cenim i poštujem. On uvek govori iskreno i bez zadrške, stručno i duhovito, iz svakog njegovog komentara izlazi energija koja je osetno dobronamerna. To su odlike koje svi treba da cenimo, uključujuci i takmičare.”

Da ste mogli da birate, koga biste vi lično voleli da vidite u “Grandovom” žiriju?

Moram da priznam da nisam o tome razmišljala. Žiri koji postoji u ovakvom sastavu očigledno se dopada publici i gledaocima, što je važnije od bilo kog individualnog mišljenja nekog od nas.




Kada su vaše kolege iz žirija izjavile da im nedostaje Zorica Brunclik, vi ste im javno poručili u emisiji da se foliraju! Šta je to značilo?

“To je značilo da se foliraju!”

Zorica je sada u žiriju Pinkovih zvezda! Da li će uspeti da napravi isti šou koji je i kod vas pravila?

Ona je žena koja ima svoj integritet i za svako svoje pojavljivanje ima pokriće. Reč šou je nešto što se često vezuje za nju, ona kao sama pojava izaziva reakcije i verujem da i ovog puta to neće izostati.”

U Pinkovim zvezdama sedi i Dragana Mirković, vaša dugogodišnja drugarica. Da li mislite da je ona pun pogodak za gledanost?

Dragana je neko ko je zaista moj prijatelj, njeno ime i prezime je svakako odgovor na ovo pitanje. Lično se nadam da će svačija nova sezona biti pun pogadak da bi se razvilo jedno zdravo i pokretačko rivalstvo, koje će nas pogurati da budemo još bolji.”

Bosanac i Šaban su tokom prošle sezone imali konflikt. Ko je po vašem mišljenju ispao korektniji?

Po pitanju drugih kolega se nikad ne oglašavam. Smatram to nekulturnim i u krajnjem slučaju neodgovornim. Sudija nisam, a odgovor na ovo pitanje niti znam, niti mogu da vam dam.”

Da li vam je čudno što ljude više zanimaju svađe među članovima žirija od samih kandidata?

Nažalost, vreme i trend rijaliti programa još uvek traje, pa se i sam televizijski program tome prilagođava. I meni se čini da je to važnije gledaocima, ali ono što mi je mnogo bitnije jeste da se u Grandu i celokupnoj ekipi koja realizuje ovu emisiju zadržala osnovna ideja i ono što je stvarno važno, a to je talenat i rad kandidata.”

Vaša deca ne pune stranice žute štampe. Kakav je vaš stav o tome?

Vrlo sam osetljiva na diranje porodice u bilo kom kontekstu, s toga smatram ovo pitanje neumesnim. Deca poznatih ljudi, koji su prisutni u javnom životu, ne bi trebalo da se nalaze u žutoj štampi, osim ako oni sami to ne požele i izaberu. Iskoristila bih ovu priliku da apelujem na vas da i sami preuzmete deo odgovornosti u svemu ovome, jer je ovo ipak pitanje koje možete postaviti i sami sebi, pre nego meni.”

Kako uspevate da uvek izgledate sveže, posećujete li možda plastičnog hirurga?

Hvala vam na komplimentu, ja sam borac u životu, pa nekad pomislim i da se to odražava na mom licu. Izabrala sam da se dobro osećam, pa se onda to i vidi. Može se reći da sam lepa iz inata!” (smeh)

svet.rs