Humanost na djelu: Boban Rajović honorar dao u humanitarne svrhe

255

U sklopu ljetnje turneje, pjevač Boban Rajović sinoć je nastupao u Travniku, gdje je Travničanima priredio noć za pamćenje. Medjutim, ovaj nastup se ipak po nečemu razlikovao od ostalih.

unnamed

U sred nastupa pjevača su preplavile emocije te je najavio da se odriče kompletnog honorara od pomenutog nastupa te da će sve dati u humanitarne svrhe. Nakon nastupa od svog menadžera je zatražio da novac od nastupa proslijedi onima kojima je najpotrebniji.

Obzirom da Rajović u ovom dijelu BiH važi za jednog od najtraženijih pjevača, ali i činjenice da je nedavno u samo mjesec dana napunio dvije najveće dvorane u Hrvatskoj, možemo samo pretpostaviti o kojem novčanom iznosu je riječ.

Inače, ovo nije prvi put da se Rajović odrekne honorara. Prije par godina je istu stvar uradio i u Bihaću, kada je honorar poklonio bolesnoj djevojčici a vrlo rado se odaziva i na humanitarne koncerte, zbog čega mu je 2013. godine u Zenici uručena plaketa “Humanista godine”

– Počastvovan sam i veoma zahvalan što sam baš ja dobio ovo priznanje. Humanost ne poznaje granice. Ako sam u prilici, uvijek ću rado pomoći. Širimo ljubav, činimo dobro i pomozimo kad možemo. Samo tako se možemo nadati dobrom – rekao je tada Rajović.

Popularni pjevač nastavlja sa koncertnim aktivnostima a do kraja godine već ima nekoliko zakazanih humanitarnih koncerata u regionu.