Ponos Bosne i Hercegovine: Faruk Duran hrabro do kraja uz najbolje…

153

duran faruk turneja

Faruk Duran svojim nastupima, ali i učešćem u televizijskim takmičenjima stekao je simpatije publike u cijelom regionu. Ovaj izuzetno svestrani pjevač bez problema odlično intrepretira hitove zabavne  i narodne muzike, ali sevdalinke i upravo je ta svestranost i transformacija jedan od njegovih aduta da napravi uspjeh u „Zvezdama Granda“. Naime, on će se 2. jula u baražu boriti za plasman u superfinale u kojem se već nalaze tri takmičara iz BiH – Ibro Bublin, Fatmir Sulejmani i Ermin Redžić Bubi.
– Vjerujem da ću uz pomoć svih Bosanaca i Hercegovaca dobiti dovoljan broj glasova u baražnoj emisiji 2. jula. Konkurencija je velika, ali nadam se da ću biti četvrti superfinalista iz BiH u završnici i da će pobjednik ponovo biti iz naše zemlje. Stiže mi podršak sa svih strana. I mnogi poznati Bosanci i Hercegovci su me podržali, a među njima su i dvojica naših nogometnih reprezntativaca. Pozivam sve sunarodnjake da 2. jula budu uz mene. I ova sezona „Zvezda Granda“ potvrdila je da je BiH neiscrpni rasadnika dobrih pjevača. Lijepo bi bilo da pobjednik ponovo bude iz BiH i da nastavi tradiciju Amara Jašarspahića Gileta, Mirze Selimovića i Semira Jahića – kaže Faruk Duran.
„Da te Bogdo ne volim“, „Kletva“, „Mećava“, „Tako ti je mala kad ljubi Bosanac“ samo su neke od pjesama kojem je oduševio žiri, ali i gledaoce ispred malih ekrana. U jednoj od emisija Jelena Karleuša za Faruka Durana je rekla da je buduća velika zvijezda i da je vulkan energije.
– Naravno da mi je drago kada me hvale, ali znam dobro podnijeti i kritike. Hvala Bogu u „Zvezdama Granda“ 99% sam dobijao pohvale. Svaki od članova žirija je veliko ime na estradi i zasluženo sjedi u najgledanijem showu na Balkanu. Najviše volim pjevati hitove „Bijelog dugmeta“, ali i Halida Bešlića, Saše Matića, Peđe Medenice… Naravno ne smije zaboraviti ni Luisa. On je bio veliki pjevač i žao mi je što nisam imao priliku da ga lično upoznam. Upravo je svestranost moja prednost i ono što me izdvaja od drugih – kaže učesnik „Zvezda Granda“.
Njegov potencijal prepoznali su brojni sponzori, tako da je nedavno potpisao ugovor sa  autokućom „Turbo Trade“.
– Zahvaljujući ovoj saradnji sada bez problema stižem na vrijeme, odmoran i siguran na sve nastupe i snimanje „Zvezda Granda“. To je saradnja na obostranu korist. Drago mi je da sam nakon Josipa Pejakovića i Amela Ćurića dobio priliku da budem zaštitno lice „Turbo Tradea“ – kaže Duran. A.Hodzic
Neki od nastupa Faruka Durana možete pogledati na linkovima: 
https://www.youtube.com/watch?v=J3L3VI3bY1Y
https://www.youtube.com/watch?v=qcqLJ8vki9E