Bijelo Dugme na Tušnju kao dokaz da je Tuzla rock’n’rol grad

241

Nakon rasprodanog mega spektakla u bečkoj Pyramide Vösendorf, gdje je Bijelo Dugme gledalo više od 5000 posjetitelja – Brega, Alen i Tifa nastupiti će 04.06.2016. na stadionu Tušanj u Tuzli u organizaciji austrijske kuće Fantasy Production International na čijem je čelu menadžer i producent Fikret Vukalić Fantom.

Bijelo Dugme, po mnogima najveći jugoslovenski rock n´ roll band, nastupiti će 04.06.2016. na tuzlanskom stadionu Tušanj. Legendarni frontmen Bijelog Dugmeta Goran Bregović dolazi u pratnji Orkestra za svadbe i sahrane, a za mikrofonima će stajati najveći od najvećih: Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa!

“Nakon rasprodanog koncerta u bečkoja Pyramidi – Bijelo Dugme i dalje ima status najvećeg benda naših prostora i nedavni koncert neosporiv je dokaz njihove mega popularnosti! Goran Bregović izrazio je veliku želju za nastupom u Tuzli i pokazat ćemo da je Tuzla grad rock n´ rolla!” izjavio je producent koncerta Fikret Vukalić – Fantom. “Ne spavaj mala moja”, “Padaju zvijezde”, “Đurđevdan”, “Evo zaklet ću se ja pred svima”, “Ružica si bila”, “Hajdemo u planine”, “Napile se ulice”, “Lažeš”, “Za Esmu”… samo su dio repertoara koji će Dugme izvesti 04.06.2016 na stadionu Tušanj.
extramagazin.ba/Maid Đelilović