BATA UMRO U SNU: Detalji smrti glumačke legende

317

Velimir Bata Živojinović izgubio je svoju najtežu bitku sinoć malo prije 23.00 sata, a kako saznajemo u bolnici “Sveti Sava” gdje je proveo svoje posljednje dane, on je umro u snu.

91509_Velimir-Bata-Zivojinovic-E-Stock

Izvor Telegrafa iz ove zdravstvene ustanove kaže za naš portal da okidač za gubitak naše glumačke legende nije još jedan moždani udar već udružene bolesti koje je Valter imao.

– Umro je sinoć oko 23 sata u snu usljed udružene grupe bolesti koje je imao – šecera, anemije, bubrežne insufincijencije, srčane slabosti sa komplikacijama i začepljenjem, praktično svih krvnih sudova – navodi naš izvor iz bolnice.

On kaže da je Bata kod njih bio posljednjih deset dana.

– Čim je rana na amputiranoj nozi krenula da mu zarasta, on je sa Dedinja prebačen kod nas. Povremeno se budio, ali je bio dosta loše. Bio je na transfuzijama i na ozbiljnim antibioticima zbog eventualnih infekcija rane. Uzroci smrti su dakle gangrena, srčana slabost i osnovna bolest dijabetes – objašnjava naš sagovornik.




On kaže da je tijelo Bate Živojinovića i dalje u bolničkim komorama i da je sad neophodno da se sa porodicom završi sva papirologoja da bi se preuzelo.

– Kada će se to dogoditi zavisi od porodice – kaže on.

(Telegraf.rs)