OKRŠAJ KARLEUŠE I VUČIĆA: Narod ne interesuje ko vam je uzor, već zašto su smanjene plate i penzije!

384

Premijer Srbije Aleksandar Vućić je sinoć u emisiji “Ćirilica“ kod Milomira Marića dgovarao na pitanja portparolke Hitne pomoći Nade Macure, pjevačice Jelene Karleuše i štićenice Sigurne ženske kuće Nine Šaputić. Jelena Karleuša je na smaom početku rekla da se našla u šoku što je uopšte pozvana da postavlja pitanja Vučiću, jer građani znaju da ona nije na “istoj strani“ na kojoj je i Vučić.

thumb460_85059_1jk vucic

Portparolka Hitne pomoći je istakla da je za razliku od Jelene Karleuše ona na “pravoj, Vučićevoj strani“, a Vučić je rekao i da je poslušao gospođu Macuru i obukao se slojevito. U studiju je već u prvim minutima došlo do malog sukoba između Karleuše i Macure. Na Jeleninu prozivku da Macura ne bi smjela da se suprostavi Vučiću i da mu postavlja ista pitanja kao ona, Macura joj je odmah odbrusila.

– Ja bih smjela, izvinite ali ne sijmete tako da mi kažete – rekla je Macura. Premijer je odmah stao u odbranu Macure i poručio Karleuši da napada njega, a ne doktorku.

– Stanite nisam rekla sve do kraja. Ponašate se kao Vučićev telohranitelj – konstatovala je Karleuša.

– Mariću mislim da pogrešno vodite u emisiju. Ako ste me zvali pustite da i ja nešto kažem, ipak sam ja glas naroda – rekla je Macura konstatujući da bi rado bila Vučićev telohranitelj i dodala kako više neće dolaziti u emisiju u kojoj je i JK na što se Jelena nasmiješila i rekla: “Potresao se“.

Macura je rekla Jeleni da je ona dio estrade koja služi za zabavu, a Jelena joj je odgovorila da će ona biti razonoda. Zatim je Jelena konstovala da je, kad je na Tviteru objavila da će Vučiću postavljati pitanja, iz njenog telefona praktično izletjela aždaja. Karleuša je potom postavila pitanje cenzure u medijima. Jelena je ustanovila da je Vučića najnapadanija ličnost u Srbiji, dok je se ona nalazi na drugom mjestu. Kaže da podržava Vučića u namjeri da zavede kontrolu nad medijima jer pišu kaži i neistine.

– Kao neko ko je prošao golgotu i linč u medijima, moram da stanem na vašu stranu. Pošto vas optužuju za cenzuru u medijima, htjela bih da pričamo o tome, rekla je Karleuša.

– Da li jedna javna ličnost, koja je uzor mnogim mladim ljudima treba da bude zabranjena? Kako se to desilo, zapitala se Karleuša.

Vučić je odgovor počeo citiranjem Šekspira, ističući da ljudi ne govore o svojim manama.

– Izvinite ako sam vas nekad prekinuo večeras, ali ste i vi to učinili i meni i gospođi Macuru pa smo valjda u redu. Ja nisam lik koji se smije, iako ima onih likova “baci pet”. Imam trenutke kada ne mogu da sakrijem radost, kao kada otvaramo puteve, ali to ne umijem da pokažem. Ja nemam problem sa cenzurom, jer mi je čista savjest. Velike probleme ne vidim. To imaju drugi, poručio je Vučić.

Karleuša nije bila zadovoljna odgovorom, pa je odlučila da preformuliše pitanje.

– Ne opravdavam laž i na laži odgovorim, i to istinom. Zato se nadam da ćemo uskoro odgovoriti poglavlja 23 i 24 da u Srbiji više ne bi moglo da se izmišlja i da se plasiraju laži, poručio je Vučić dodajući da je bitno da se zakoni u Srbiji poštuju.

Ona je potom upitala Vučića da li zna kako su u prošlosti prolazili veliki reformatori.

– Loše. Ubili smo i knjaza Mihajla… Spomenik njemu nazivamo kod konja, ne kod knjaza. Jedan Aleksandar nam je smetao jer je bio previše okrenut Austriji, a drugi što je spasao Hilandar pa smo ga izboli 46 puta i bacili sa terase, rekao je Vučić podsjećajući se ličnosti iz historije.

Nada Macura je negodovala što je više “prostora” u emisiji dobila Karleuša i zamolila je da je ne prekida dok ona govori.

– Pitala bih Vučića ko je njemu bio uzor u političkom životu i ko mu je uzor od filozofa, pitala je Macura.

– Najviše volim Marksa Vebera, rekao je Vučić.

– Divim se protestantskoj etici i onom što je njihova civilizacija uspjela da stvori. Ja sam pravoslavac, ali mislim da mnogo možemo da naučimo od njih, rekao je Vučić.

Karleuša je potkačila Macuru rekavši da narod ne interesuju Vučićevi uzori i pozvala ga da glasnije kaže narodu da nije on smanjio plate i penzije, već je to morao da uradi jer u budžetu nema para.

– Niste vi krivi što su smanjene plate i penzije, recite da nema para u budžetu, pa recite da bismo završili kao Grcka. To trebate najglasnije da govorite, rekla je JK.

On je potom objasnio da su plate i penzije morale da budu smanjene jer je Srbija bila pred bankrotom.

– Da to nisam uradio prošli bismo gore nego Grčka, rekao je Vučić dodajući da će 5. februara prosvetni radnici imati četiri odsto veće plate.

Vučića je posebno iznenadilo Jelenino pitanje zašto su plate u Albaniji veće nego u Srbiji. Vučić je odgovorio:

“Nemojte molim vas. Nemojte molim vas.”

Diva je Vučića pitala kako spava kada zna da ga narod krivi za sve. Pohvalila je Vučića jer tokom Parade ponosa otkako je on na vlasti nije razbijen nijedan prozor, niti je bačen i jedan suzavac. Vučić je zatim kritkovao Jelenu Karleušu jer je ironično “potkačila” Nadu Macuru. Vučić joj je to zamjerio i pozvao je da tako ne razgovara sa Macurom jer je ona vrijedna i marljiva žena.

Macura je krajnje neprofesionalno i infantilno na kraju rekla da su sve kolege iz Hitne pomoći prevrnule očima kada im je rekla da će u emisiji gostovati sa Jelenom Karleušom.

(Alo.rs/teleprompter.rs)