ADIS ŠKALJO PREDSTAVIO PJESMU I SPOT ZA TURKOVIZIJU

279

Internacionalno muzičko takmičenje 26 država pod nazivom “Turkavizyon” ove godine će biti održano od 13. do 20. decembra u Istanbulu, a Bosnu i Hercegovinu će predstavljati pobjednik ZMBT7 Adis Škaljo. Autor i aranžer pjesme je Mirza Huskić.

adasds

Riječ o zabavnoj pjesmi „ Pa šta“, za koju je predstavljen i video spot.

– Priča može biti podijeljena u dva karaktera. Prva je između države i mene: „Pa šta ako nemam ništa“, a može biti i ljubavna između muškarca, koji nema ništa, i žene koja želi sve. Osim toga presretan sam što mi se ukazala čast, da predstavljam našu zemlju, na tako velikom takmičenju, poput “Turkovizije”. Potrudit ću se da našu domovinu predstavim u najboljem svjetlu, svi znaju koliki sam ja patriota i koliko volim BiH. – objasnio je Aids Škaljo.

Ahmed Švrakić, direktor Hayat Production, veoma je uzbuđen zbog takmičenja, te se nada velikom uspjehu.

– Turkovizija je od velikog značaja za našu državu. Ovaj događaj će pratiti više od 500 miliona gledaoca. Nadamo se da će Adis uspjeti ostvaritit dobar plasman – kazao je Švrakić.

Ambicije Turkovizyona od početka su bile da preraste “Eurosong”, a veliki su izgledi da je već blizu ostvarenja cilja. Na ovom takmičenju prethodne dvije godine učestvovala je i Bosna i Hercegovina.

Predstavnici su bili Mirza Šoljanin & EfC koji su osvojili šesto mjesto, te prošle godine Mensur Salkić kojem je pripala deseta pozicija od ukupno 24 evropske i azijske zemlje.

https://www.youtube.com/watch?v=Gx-aq2BMm30