SARAJLIJA PREKO INTERNETA UPOZNAO “RASPUŠTENICU” IZ LUKAVCA: A kad su ušli u spavaću sobu…

949

Doživjevši ljubavni krah, nakon što ga je bračni par iz Gračanice nasamario, poigrao se s njegovim osjećajima, N.D. (ime i prezime i ostali podaci poznati redakciji), poprilično uznemiren posjetio je redakciju “Expressa”.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Njegova priča nimalo nije naivna. Ono što se dešava njegovoj, kako je mislio, budućoj supruzi, podliježe pod krivično djelo! Zaljubio se “preko noći” u 35-godišnju “raspuštenicu” iz Lukavca. Bio je sretan što postoje društvene mreže, ubjeđen da je zahvaljujući “neobaveznom” dopisivanjem konačno nakon deset godina našao ženu za sebe…. Ali tu počinje, kako on kaže užas, pakao njegovog života…

Pričala mu je da je bivši muž alkoholičar, da ju je tukao, maltretirao i u potpunosti je razumio njen strah od nekog novog početka, te se dopisivanje bez viđanja razvuklo čak i na nekoliko mjeseci. No, ušla mu je pod kožu pa, iako se nikad nisu vidjeli, priče o zajedničkom životu i osnivanju porodice nisu izostajale. Ona je, također, govorila da ima osjećaj da je on taj pravi i da želi dijete s njim.

NAKON NEKOLIKO POKUŠAJA da se vide i upoznaju i njenih izgovora: “…sredina je mala, ne bi da mahala počne pričati, a i taj bivši stalno hoda po čaršiji”, naš sagovornik se oglušio na to, kupio neke poklone i krenuo ka Lukavcu želeći iznenaditi svoju dragu. U putu je doznao da je iz Gračanice, ali nije odustajao. Pred kućom je zatekao “njenog oca” koji joj je otvorio vrata svog doma i pustio ga u kući. Ona je bila u šoku a njemu je to bilo slatko jer je njeno drhtanje shvatio kao pozitivno.

Tada je shvatio da neistina o mjestu stanovanja nije jedina i da njoj nisu 35, već 53 godine, ali nije želio da mu godine stanu na putu ka sreći. Uživao je u lijepom danu s njom i “njenim ocem” s kojim se vrlo brzo sprijateljio. Već sljedeće sedmice N.D. planirao je ugostiti njih u svom stanu u Sarajevu.

– Bilo mi je neprijatno napraviti raspored za spavanje, pa sam to prepustio “njenom ocu”. Kazao je da on često ustaje i puši te mu treba soba sa balkonom, a sam nas je “gurnuo” zajedno u sobu. Hemija je radila, ali mi je ona rekla da ne želi da se se*s desi sada i da je i rano i glupo zbog “oca”. Nije da to nisam želio, ali sam poštovao iako mi je to s ocem bilo glupo, jer nas je on poslao u sobu, a kao muškarac pretpostavlja šta ćemo raditi. No, njene riječi nisu se ni “ohladile” ona se skinula i već me zaskočila. Po završenom je legla na drugi krevet ne želeći da “otac” ujutro vidi da su zajedno – kazao nam je N.D., dodajući da se ista scena ponavljala tri noći uzastopno!

NE KRIJE da mu je ona “legla” kao osoba i da je još sigurniji bio da želi s njom započeti novi život. I njegovoj djeci, a ima sina od 25 i kćerku od 20 godina ona se dopala, i sretni bi bili da im se otac skrasi, jer je već 10 godina razveden.

Međutim, prava drama tek sada nastaje…

Po odlasku iz Sarajeva gosti mu se više ne javljaju. Uporan je i u razgovoru stupa sa “njenim ocem”. Misleći da ih je možda negdje uvrijedio moli ga da mu kaže šta se dešava, no, kako mu je i ovaj rekao, istina je bolna.

– Nisam mogao da vjerujem kada mi je kazao da joj nije otac, već muž. Prvo sam zanijemio, a onda onako u šoku pitao ga jel’ normalan. Kazao sam mu čovječe pa tri dana sam ti j…. ženu. Na to mi je samo odgovorio: “To sam ti ja dozvolio i treba da ti bude čast”, kaže nam N.D. još uvijek u nevjerici.

ONA MU JE KASNIJE ISPRIČALA da to čini jer je on prisiljava na to, ali da ga ne može ostaviti jer joj djeca, a ispostavilo se da i ona ima dvoje djece, ne bi oprostila da im ostavi oca.

– Sve mi je to bilo bolesno, ali još bolesnije što se on meni izruguje – kazao nam je N.D., koji na naše pitanje šta je motiv zbog kojeg razotkriva kaže da ni sam ne zna.

– Emocije su mi pomiješane. Osjećam se iskorišteno i poniženo, s druge strane riječ je o podvođenju i to sam prijavio našem Tužilaštvu, možda želim na neki način i njoj pomoći iako više nisam siguran da je želim pod svojim krovom, a također bih da skrenem pažnju i spasim sljedeće “žrtve” – rekao nam je N.D., potvrđujući da mu ništa nije nestalo iz stana.

DOKAZ. Navodno je njegov video nadzor unutar stana bio uključen sva tri dana… i na njima pored svih zbivanja imaju i oni iz njegove spavaće sobe.

– Kamere su bile uključene jer sam “njenog oca” ostavljao samog u kući dok smo nas dvoje bili u jednoj od šetnji. Mislio sam ih izbrisati, no, sada su mi dokaz da govorim istinu, jer oni pokušavaju mene napraviti luđakom i budalom, tvrdeći da se nikada nismo sreli, da pričam gluposti i da ne mogu ništa dokazati. A, o dokazima je upoznata policija, koja je također svjedočila jednom od njegovih prijetnji smrću – kazao nam je N.D.

UCJENA? Iako u cijeloj priči N.D. sebe predstavlja kao nekog ko je pružio ruku srca, ljubavi i zaštite, a “nasjeo” na bolesni um muža žene koju je zavolio, ipak u prepisci razgovora između njih nama je puno toga ostalo nejasno i nedorečeno. U jednoj od poruka ona (kadifica, tako ju je on upisao zbog slike na FB) pitala ga je koliko para traži da ne širi priču… Ipak, sagovornik Expressa kaže da on nije krenuo s ucjenom…ali nakon prijetnji smrću ima nešto čime se brani.

Priča je mnogo interesantnija ako znamo da su u “igri” obrazovani ljudi, veoma cijenjeni u javnom društvu. On je penzionisano vojno lice, po činu pukovnik, ona je politički angažovana, dok naš sagovornik N.D. voli reći da je trgovački putnik kako se nekada zvao komercijalista, a također ima i privatni biznis, piše Express.